ESG    |  ALM

Door te beleggen in private markets kunt u nieuwe ideeën en innovatie toevoegen aan portefeuilles. Binnen een traditionele asset allocatie biedt deze categorie diversificatie, minder volatiliteit en potentieel een hogere opbrengst. Maar voor de selectie is ervaring en kennis nodig, net als intensief onderzoek en continue due diligence. Wij zijn ervan overtuigd dat een goede relatie met, en een goed begrip van, de externe managers die actief zijn in de categorie private markets cruciaal is om succesvol te kunnen investeren.

 

Er kan gekozen worden voor publieke of private markten. Wij geloven bij Mercer dat private markets goede kansen bieden voor institutionele beleggers. De diverse categorieën zoals private equity, private debt, infrastructuur en vastgoed, hebben stuk voor stuk andere kenmerken dan traditionele aandelen of obligaties. Ze voegen hierdoor een ander risico- en rendementsprofiel toe aan institutionele portefeuilles: aantrekkelijk voor beleggers met een langetermijnhorizon. 


 


Private equity
Investeren in ondernemingen die potentie hebben om door te groeien, strevend naar opbrengsten die vergelijkbaar zijn die van de aandelenmarkt. Kan een nieuwe bron van alpha zijn en een groter universum aan beleggingsmogelijkheden bieden. 

Infrastructuur
Deze beleggingscategorie heft als voornaamste doel het genereren van voorspelbare cashflows, bieden van diversificatie en bescherming tegen inflatie door deelname in langer-leven projecten.

Natuurlijke grondstoffen
Streven naar een hogere opbrengst dan de traditionele aandelen- en obligatiemarkten. In potentie geschikt voor diversificatie en bescherming tegen inflatie. 

Private debt
Private debt biedt verschillende mogelijkheden: portfoliodiversificatie, het vergroten van opbrengsten en het helpen signaleren waar beleggers efficiënt hun kapitaal naartoe kunnen alloceren op de korte, middellange en lange termijn.

Vastgoed
Geschikt om diversificatie te vergroten en aantrekkelijke returns te genereren, zeker vergeleken met een traditionele portfolio. Met als voordeel inkomsten die extra bescherming bieden in tijden van recessie en verhoogde inflatie. 

Hedgefunds
Streven naar aantrekkelijke risicogewogen opbrengsten door diversificatie in aandelen en renterisico, gemodelleerd om de beleggingsdoelen van de klant te behalen. 

Diversificatie

Private markets hebben een lage correlatie met traditionele beleggingscategorieën, en zijn daarom een goed instrument om diversificatie aan te brengen in uw portefeuille.

 

Potentieel betere returns

Private markets hebben potentieel de mogelijkheid van hogere returns dan traditionele beleggingen.

 

Cashflow management

Opbrengsten kunnen hoger en regelmatiger zijn— vooral in periodes waarin de rente laag is.Een duik in Private Markets

Private markets winnen aan populariteit nu beleggers hun risico en return willen spreiden door delen van hun portefeuille niet meer in beursgenoteerde aandelen te beleggen. Er zijn kansen in verschillende sectoren en regio’s, waardoor er binnen private markets veel te kiezen valt voor beleggers. Tegelijk delen deze markten het voordeel van minder marktvolatiliteit en de potentie van een langetermijnpremie.

 

Het kan in de praktijk een uitdaging zijn om toegang te krijgen tot managers die beleggen in private markets. Hier kan Mercer in assisteren. Wij beleggen al meer dan 25 jaar in deze categorie, en kunnen bogen op vertrouwde relaties en een groot universum aan hoog gerankte managers. Ons professionele alternatives-team bestaat uit 180 professionals verdeeld over 20 wereldwijde locaties, die verantwoordelijk zijn voor 200 miljard dollar aan mandaten op het gebied van private markets voor onze klanten – met 21 miljard dollar daarvan onder direct beheer.3


 

 

 

 


Gebaseerd op reporting, monitoring en operationele best practices

Onze alternatieve beleggingsoplossingen zijn zowel breed als diep en stellen onze klanten in staat om een portefeuille op te bouwen die past bij hun risicoprofiel maar die ook hun beleggingsdoelstellingen realiseert. Ons team van specialisten maakt gebruik van de uitgebreide internationale faciliteiten en expertise binnen Mercer en kan zo maatwerk leveren, ondersteund door uitgebreid risicomanagement en minutieuze due diligence. Wij zijn overtuigd dat we onze klanten zo het vertrouwen bieden om te beleggen vanuit de zekerheid dat hun portefeuille in goede handen is. 

  • Flexibele alternatieven: We besluiten gezamenlijk hoeveel en welke dienstverlening nodig is en bepalen een gedetailleerde investment strategy. Zo komen we tot een beleggingsoplossing die brengt wat nodig is.

  • Kwaliteitsresearch: Neem de juiste beleggingsbeslissing op basis van de goede informatie door het gebruik van ons cloud-based research platform, MercerInsight®. Geavanceerd en intuïtief, MercerInsight biedt institutionele beleggers op een eenvoudige manier toegang tot een groot arsenaal beleggingsdata.

  • Beste van twee werelden: Wereldwijd bereik met gebruik van lokale resources. Ons Alternatives team biedt het serviceniveau van een gespecialiseerde boutique en de power van een internationaal opererende consultant.

  • Risk management: Onze riskmanagement oplossing focust op het evalueren van non-portfolio risico’s. Voornamelijk gerelateerd aan investment operating modellen, operations en uitvoering. Goed om te weten: we implementeren een reporting structuur, waardoor u van iedere stap op de hoogte blijft. Zo weet u altijd wat de status is van uw beleggingen.

  • Operationele due diligence: De operationele due-diligencespecialisten en het manager research team van Mercer werken nauw samen. Ze produceren onafhankelijke evaluaties voor additionele governance. Onze dienstverlening houdt in dat we u op de hoogte houden van best practices in de beleggingswereld. En er vindt een onafhankelijke review plaats van de due diligence processen bij uw investment manager.


Contact

Wilt u weten over hoe Mercer uw organisatie kan bijstaan op het gebied van investment management? Vul dan hieronder uw gegevens in en wij nemen contact met u op.

*Required Fields