Uitdagingen       |       Aanpak       |       Hoe kunnen we helpen       |       Oplossingen       |       Visie       |       Experts       

van de beleggers in Europa houdt op dit moment rekening met ESG-gerelateerde risico's tijdens het beleggingsproces (tegen 55% in 2019)*

 

Milieukwesties

 • Klimaatverandering
 • Efficiënt omgaan met energie
 • Afval en vervuiling
 • Veiligheid van water en hulpbronnen

 

Maatschappelijke belangen  

 • Gezondheid en veiligheid
 • Bezorgdheid van belanghebbenden
 • Demografie
 • Werkgelegenheid

 

Corporate governance belangen

 • Audit kwaliteit
 • Bestuursstructuur
 • Beloningen
 • Rechten van aandeelhouders

Join us live on 21 April
  

Position for transition. How are you going to act?
By Jillian Reid and Niall O’Sullivan, Mercer
Beleggers denken steeds meer na over klimaatverandering en onderwerpen als ESG (milieu, sociaal en corporate governance) en diversiteit, gelijkheid en inclusie (DE&I). Ook klanten en begunstigden zetten deze onderwerpen steeds hoger op de agenda. Investeerders hebben nu de kans om hun portefeuilles en hun invloed te gebruiken om toe te werken naar een koolstofarme economie. Niet alleen door het uitsluiten van bedrijven uit bepaalde bedrijfstakken, maar ook door te kijken naar bedrijven die hun strategie met betrekking tot ESG en DE&I aanpassen.

Ons commitment om in 2050 koolstofneutraal te zijn

In overeenstemming met ons doel om duurzaamheid centraal te stellen in ons wereldwijde beleggings stappenplan, streven we naar een neutrale koolstofuitstoot voor het merendeel van onze fondsen. We verwachten de absolute koolstofemissies van onze portefeuille tegen 2030 met 45% te verminderen ten opzichte van het basisniveau van 2019.

 

Bekijk deze korte video van Mark McNulty, International Head of Clients, en lees ons persbericht.


Fill 1 Created with Sketch.
We zijn er trots op om de wereld om ons heen toekomstbestendig te maken door ons in te zetten voor 0% koolstofuitstoot in 2050, en kijken ernaar uit om onze klanten en leden te begeleiden op deze belangrijke reis.
Fill 1 Created with Sketch.

Focus op ESG


Do your research

Doe onderzoek

 

Het is belangrijk om inzicht te hebben in de mogelijke impact van klimaatverandering en andere ESG-factoren op uw portefeuille. Onze meest recente updates vindt u via onze platforms:

Get some advice

Vraag advies

 

Verantwoord beleggen is in grote lijnen voor iedereen hetzelfde. Toch kan de benadering hiervan per regio of sector verschillen. Vraag onze experts naar een beleggingsstrategie op maat, die voldoet aan uw eigen behoeften.

Explore solutions

Ontdek oplossingen

 

Een beleggingsoplossing of OCIO kan u helpen bij een langetermijnstrategie die aansluit bij een ESG-beleid op maat. Daarmee kunt u kosten besparen, risico’s verminderen en veerkrachtige portefeuilles opbouwen, met minder middelen.
Hoe helpen we klanten om duurzaam te beleggen

Klanten helpen met investeren in een veranderende tijd

 

Wij bieden uitgebreide portfoliomodellering en werken samen met klanten om hun portefeuilles opnieuw vorm te geven met de focus op ESG. We kijken bijvoorbeeld naar investeringen met thema's als bevolkingsgroei, schaarste van hulpbronnen en energiebesparing, in bedrijven en projecten die zullen  groeien door verbeterde technologie.

 

Onze aanpak van transitie helpt investeerders bij het bepalen van de huidige emissiewaarden, het beoordelen van portefeuillemogelijkheden voor emissiereducties, het bepalen van doelen voor een reductiestappenplan en het ontwikkelen van een implementatieplan wat geïntegreerd kan worden in de strategie en portfolio. 

 

Top onderscheiding door de PRI

 

We waren een van de eerste consultants die pionierden op het gebied van verantwoord beleggen en werken al bijna twee decennia samen met de PRI en andere internationale organisaties om de beste werkmethodes over de hele wereld te promoten. Als ondertekenaar bij de oprichting van de PRI in 2006 hebben we ook geholpen bij het vormgeven van de oorspronkelijke verklaringen en doelstellingen. In 2020 ontvingen we een A+ en zes A’s van de PRI voor onze $306 miljard beheerd vermogen in investeringsoplossingen op publieke en private markten. Ontdek hoe we klanten helpen bij het navigeren op hun reis naar verantwoord beleggen.

Maak kennis met onze experts 


Helga Birgden

Helga Birgden

Global Head of Responsible Investments

 

Helga geeft beleggingsadvies over ESG en klimaatverandering aan trustees, bestuurders en investeringsraden van pensioenfondsen, overheidsfondsen, goede doelen en verzekeraars. Ze geeft leiding aan het wereldwijde team voor verantwoord beleggen van Mercer.

 

Kylie Willment

Kylie Willment

Chief investment officer, Pacific

 

Kylie is verantwoordelijk voor het beheer van ongeveer AUD $ 41 miljard aan activa binnen Mercers multi-manager fondsen en is medevoorzitter van de Global Delegated Solutions ESG Integration Committee dat kennisleider is op het gebied van ESG-integratie en beleggingsbeheer. Kylies’ team werkt samen met klanten aan het integreren van ESG in de investeringsstrategie en besluitvorming met een holistische benadering. 

 Tomi Nummela

Sarika Goel

Responsible Investment Manager Research

 

Sarika is verantwoordelijk voor wereldwijd onderzoek naar verantwoord beleggen en beleggingsstrategieën die zijn afgestemd op de duurzame ontwikkelingsdoelen van de VN, klimaattransitie en andere milieu- en sociale impactthema's. Ze is ook verantwoordelijk voor ESG-onderzoek en -integratie tussen activaklassen en maakt deel uit van de Strategic Research Group, waar ze bijdraagt aan op intellectueel kapitaal gerichte implementeerbare oplossingen op het gebied van duurzaamheid en impact.

Amarik Ubhi

Amarik Ubhi

Global Head of Infrastructure, Alternatives

 

Amarik begeleidt het toezicht op de sourcing van klanten, due diligence, het monitoren van investeringsmogelijkheden in infrastructuur en de opbouw van infrastructuurportefeuilles. Amarik werkt op adviesbasis samen met enkele van 's werelds grootste en meest geavanceerde institutionele beleggers en helpt hen bij het samenstellen van de portefeuille, de analyse van mogelijkheden voor mede-investering en het opstellen van op maat gemaakte mandaten.


Spreek met een Mercer adviseur* Source: Mercer, European asset allocation insights 2020


Defined as absolute carbon emissions, per $M of FUM and Scope 1&2 for 11 multi-asset Mercer Funds in aggregate and for each participating client with a discretionary growth portfolio. – for clients with discretionary growth portfolios, total client AUM has been considered here.
 

Per dollar of assets under management. While the funds continue to maintain an investment objective of seeking long-term growth of capital and income, they also promote environmental characteristics though progressive decarbonisation with a view to achieving net zero emissions by 2050.