Onzekerheid en kansen

 

De nieuwe wetgeving rondom de pensioen regeling kan twijfels en onzekerheid met zich meebrengen. Terwijl het nieuwe stelsel ook veel kansen biedt. De vraag die je jezelf moet stellen: Hoe maken we de pensioenregeling voor iedere werknemer op ieder moment interessant, waardevol en in lijn met het nieuwe pensioenakkoord. 

 

De belangrijkste wijzigingen

De belangrijkste wijziging is dat iedereen een beschikbare premieregeling krijgt. Een tweede verandering gaat over de premie die de werkgever en medewerker betalen voor het pensioen. Die kosten nemen in het huidige stelsel toe naarmate iemand ouder wordt. Dat wordt in de toekomst allemaal gelijk. Voor iedereen geldt dan dezelfde premie, of je nu 25 of 50 jaar oud bent.

Flexibiliteit

De nieuwe regeling brengt ook flexibiliteit met zich mee. De wetgeving kan jou als werkgever helpen om jezelf te herpositioneren op de arbeidsmarkt. Dit is de kans om het pensioenplan aan te passen en op te nemen in het totale flexibele arbeidsvoorwaarden pakket.

Bedenk of je naast de basis regeling ook extra mogelijkheden aan wilt bieden.  Bijvoorbeeld extra sparen in een verlofregeling, extra storten in de pensioenregeling of de mogelijkheid om pensioen uit te ruilen met andere arbeidsvoorwaarden.

 

Ga het gesprek aan

Ook al lijkt het nog ver weg dat de wijziginen doorgevoerd moeten worden. Het is belangrijk dat je als organisatie nu al je huidige regeling onder de loep neemt en kijkt of deze het (HR)beleid nog ondersteunt. En kijk naar wat allemaal nog meer mogelijk is. Ga nu het gesprek over het nieuwe stelsel aan.

 

Mercer helpt

Wij kunnen je daar goed bij helpen. In een één of twee uur durende meeting bespreken we de belangrijkste aspecten, beantwoorden we alle vragen en helpen we je om bewuste en weloverwogen keuze te maken over de toekomst van jouw pensioenregeling.

Contact

Wilt u weten wat het pensioenakkoord voor u betekent? Laat uw gegevens hier achter en wij nemen binnen twee werkdagen contact met u op!

*Required Fields