Pensioenfondsen | Mercer

Pensioenfondsen | Mercer

Wat we doen

Pensioenfondsen

Wij geloven in het samen bouwen aan een gezonde toekomst voor uw pensioenofonds en uw deelnemers.

Gedreven door onze ambitie van “thought leader” en pionier binnen de pensioensector, zoeken wij continu naar de juiste oplossingen waarmee wij onze klanten kunnen helpen. Uiteraard kunt u van ons een hoge kwaliteit verwachten. Uw belang is het belang van de fondsdeelnemers en de andere stakeholders. Wij helpen u graag dit belang te dienen.
 

Als bestuurder van een pensioenfonds is het mogelijk dat u uw fonds helaas moet gaan liquideren. Dit is een ingrijpend traject, en dat begrijpen wij. Voordat u gaat liquideren moeten er al verschillende stappen gezet worden waarbij de belangen van alle stakeholders meegenomen dienen te worden. Bij iedere vervolgstap is het noodzakelijk om zowel de zakelijke afhandeling als de communicatie naar de deelnemers zo goed mogelijk te laten verlopen. Mercer helpt u van A tot Z, vanaf het in kaart brengen van uw mogelijkheden, tot de liquidatie en verder.
 

Uiteraard faciliteren wij ook de ondernemingspensioenfondsen en bedrijfstakpensioenfondsen die niet na hoeven te denken over liquidatie, maar zich vooral bezighouden met de toekomst strategie voor hun pensioenfonds. Mercer adviseert momenteel circa 100 pensioenfondsen en verzekeraars, waaronder 15 bedrijfstakpensioenfondsen. Wij certificeren meer dan 45 pensioenfondsen en hebben hiertoe 10 certificerend actuarissen in dienst. U kunt beschikken over het 2e ALM team van Nederland, leidend in onze aanpak van de haalbaarheidstoets én een leidend team met beleggingsconsultants voor ieder onderdeel van het beleggingsproces. Wij adviseren of certificeren 8 van de 10 best-presterende pensioenfondsen in Nederland, zijn uitgeroepen tot Actuarieel Consultancy Bureau van 2015 en hebben de Actuaris van het jaar 2016 in dienst. Wereldwijd staat de kennis van meer dan 19.000 experts tot uw beschikking, met ervaring uit 130 landen.