Merer I Pensioencommunicatie

Pensioencommunicatie

Pensioencommunicatie

Wat kunt u als werkgever doen om deze financiële stress te verminderen?

Ondanks dat Nederland het op een na beste pensioenstelsel heeft, ervaart bijna de helft van de Nederlandse bevolking (44%) stress omtrent hun financiële situatie. Maar liefst 38% verwacht door te moeten werken tijdens het pensioen, om het later financieel te kunnen redden. 

Pensioen klinkt voor de meeste werknemers nog als een ‘ver-van-mijn-bed-show’. Toch is het verstandig om hen nu al te informeren over de huidige ontwikkelingen in het pensioenlandschap, zoals de verschuiving van het risico en verantwoordelijkheid van werkgever naar werknemer. Laat hen hierbij weten waar de kansen liggen om de financiële toekomst te verbeteren, maar vergeet ook de risico’s niet te bespreken.

De individuele pensioenpot wordt vanaf 2020 onderdeel van het nieuwe pensioenstelsel en geeft werknemers inzicht in hun eigen financiële toekomst, zodat ze hier ook meer invloed op hebben. Kunnen zij eerder stoppen met werken of met deeltijd pensioen gaan? Of moeten zij juist extra sparen om hun huidige levensstandaard voort te kunnen zetten wanneer zij stoppen met werken?

Mercer helpt u met belangrijke pensioencommunicatie richting en voor uw werknemers, de OR, u als werkgever en eventueel het (internationale) hoofdkantoor. Zodat iedereen een weloverwogen keuze maakt met betrekking tot financiële zekerheid, voor nu en in de toekomst. 

Mercers pensioencommunicatie

Mercer helpt u met belangrijke pensioencommunicatie richting en voor uw werknemers, de OR, u als werkgever en eventueel het (internationale) hoofdkantoor.

Voor de medewerker

Welke keuzes en mogelijkheden zijn er en hoe maak je daar als medewerker goed gebruik van? Wij bieden o.a. pensioen workshops., inloopspreekuren en online webinars met ondemand kijk opties.

Contact
Voor de werkgever

Mercer helpt u de OR te betrekken en proactief te voorzien van informatie. Dit helpt de waarde van het communicatieplan te vergroten.

Contact
Voor de werkgever

Onze experts praten regelmatig u en/of uw ondernemingsgraad in korte tijd helemaal bij over de laatste en toekomstige ontwikkelingen . Daarnaast ontvangt van ons de maandelijkse nieuwsbrief.

Contact
Voor het hoofdkantoor

Onze experts helpen u een heldere uitleg te geven waardoor internationale afstemming kan worden vereenvoudigd. Zo houdt u de controle over de pensioenregeling en de uitvoerder.

Contact

Pensioencommunicatie voor medewerkers
Goede communicatie over pensioen vergroot het bewustzijn en waardering over de meest kostbare en waardevolle arbeidsvoorwaarde.  Welke keuzes en mogelijkheden zijn er en hoe maak je daar als medewerker goed gebruik van? Wij kunnen u de volgende vormen van pensioencommunicatie bieden.

  • Communicatie gericht op life events en doelgroepen. 
  • Pensioen workshops.
  • Inloopspreekuur voor (persoonlijke) vragen.
  • Online webinar met on demand terugkijk mogelijkheid. 

Pensioencommunicatie voor de Ondernemingsraad

Ook bij Ondernemingsraden (OR) staat pensioen steeds hoger op de agenda, zeker gezien alle recente en toekomstige ontwikkelingen op dit vlak.

Mercer kan u helpen de OR te betrekken en proactief te voorzien van informatie. Dit helpt de waarde van het pensioencommunicatieplan te vergroten. 

Pensioencommunicatie voor de werkgever

Er wordt hard gewerkt aan een nieuw pensioenstelsel, waar de individuele penisoenpot een belangrijk onderdeel van gaat worden. Maar wat betekent dit nu precies voor u als werkgever, uw medewerkers en uw pensioenregeling?

Wij bieden de mogelijkheid om regelmatig met een expert om de tafel te zitten die u en/of uw ondernemingsgraad in korte tijd helemaal bijpraat, en met u vooruit blikt naar komende ontwikkelingen. Daarnaast ontvangt van ons de maandelijkse nieuwsbrief met interessante artikelen en wordt u uitgenodigd voor onze fysieke en online evenementen.

Korte benchmark pensioenuitvoerders

Met een jaarlijkse korte benchmarking (evaluatie of assessment?) van uw pensioenuitvoerder’s beleggingsproduct kijkt u naar de inhoudelijke constructie van dit product, maar ook naar de (beleggings) performance. U ontvangt hierover jaarlijks een duidelijke rapportage en toelichting, die u kunt delen met de ondernemingsraad. Zij zijn immers mede verantwoordelijk voor de selectie van de uitvoerder.

Ook kunt u een simpele versie van de jaarlijkse evaluatie van de performance delen met uw werknemers. Zo laat u zien dat u als werkgever goed de vinger aan de pols houdt bij uw uitvoerder.

Pensioencommunicatie naar uw Global Corporate 

Veel internationale bedrijven moeten vanuit de lokale bedrijfsvoering het hoofdkantoor informeren over de pensioenregeling en waarom er bepaalde keuzes worden gemaakt.

Mercer helpt u ‘in control’ te blijven met betrekking tot de pensioenregeling en de uitvoerder. Onze experts helpen u een heldere uitleg te geven waardoor internationale afstemming kan worden vereenvoudigd.

  Wilt u meer informatie over pensioencommunicatie richting uw werknemers, OR, hoofdkantoor of voor u zelf als werkgever? Wij helpen u graag verder
Vraag dan vrijblijvend een gesprek aan met één van onze consultants door de onderstaande gegevens in te vullen. Wij nemen binnen drie dagen contact met u op.
*Verplicht veld
Door te klikken op Verzenden, gaat u akkoord met het gebruik van uw persoonlijke gegevens volgens de Mercer Privacy Statement. Uw persoonlijke informatie kan worden overgedragen voor verwerking buiten het land van uw verblijf, waar de normen voor de bescherming van gegevens verschillend kan zijn.
Meer gerelateerde artikelen: