De pensioenregeling is één van de duurste arbeidsvoorwaarden die werkgevers bieden. Met Mercer Pensioenbeheer haalt u de maximale waarde uit uw pensioeninvesteringen. Mercer Pensioenbeheer bestaat uit persoonlijk advies over alle facetten van uw pensioenregeling, gegeven door onze pensioenexperts, en toegang tot de DC plan manager. Een online werkgeversportal waar u de vorderingen van uw regeling kunt volgen.

De persoonlijke ondersteuning en advies van onze experts bestaat uit:

  • Controleren van de pensioenadministratie.
  • Monitoren van de prestaties van de pensioenregeling.
  • Benchmarken van de beleggingen in uw pensioenregeling.
  • Selecteren van de uitvoerder die het beste past bij de behoefte van u en uw medewerkers. 

DC plan management, de online werkgeversportal, geeft altijd en direct zicht op:

 

De voordelen voor u:

  • Uw pensioenplan voldoet aan de wet- en regelgeving en aan het pensioenakkoord.
  • Medewerkers begrijpen de regeling beter waardoor ze deze hoger waarderen.
  • U kunt medewerkers makkelijker aanzetten tot actie en waardoor de (financiële) stress minimaliseert.

 Ontwerp 

Uw pensioenregeling

Met de DC plan manager heeft u alle gegevens van uw pensioenregeling altijd bij de hand.

 

Pensioen als onderdeel van uw Employee Value Proposition

De pensioenregeling maakt onderdeel uit van uw Employee Value Proposition. Door een juiste afstemming met de wensen van uw medewerkers en met de andere onderdelen van uw Employee value proposition kunt u vaststellen welk pensioenaanbod het aantrekkelijkst is.

 

Wetswijzigingen

De wetswijzigingen in pensioenland volgen elkaar de laatste jaren snel op. Mercer zorgt ervoor dat u ruim op tijd op de hoogte hiervan bent zodat u hierop kan anticiperen. Mercer Pensioen Beheer start met een controle of uw pensioenregeling voldoet aan de huidige wet- en regelgeving. De resultaten van deze controle kunt u natuurlijk makkelijk terugvinden in de DC Plan Manager..


 Beleggingen 

 

Rendementen

De beleggingen zijn het belangrijkste onderdeel van de pensioenregeling.

Mercer benchmarkt jaarlijks de belangrijkste beleggingsfondsen van uw uitvoerder en geeft u inzicht in de relatieve performance van deze fondsen op basis van een tijdsperiode van 1, 3 en 5 jaar. Op deze wijze weet u of de uitvoerder in vergelijking met de relevante benchmark goed presteert op beleggingsgebied.

Naast de relatieve performance geeft Mercer u inzicht in de absolute performance van de belangrijkste beleggingsfondsen van de uitvoerders  op basis van een tijdsperiode van 1, 3, 5 en 10 jaar.

 

Lifecycles

Uitvoerders beleggen in een mix van onder andere aandelen, vastgoed en obligaties en hanteren lifecycles om de mate van belegginsrisico af te stemmen met onder andere de risicohouding en leeftijd van de deelnemer.

Mercer beoordeelt de lifecycles van alle uitvoerders in Nederland en informeert u hoe de lifecycles (standaard de default lifecycle) van uw uitvoerder zijn ontworpen. Hierbij beoordelen we onder andere de diversificatie, de afbouw van de risicovolle beleggingen, de afbouw van het renterisico, de kosten en daarbij wordt aangegeven of dit wel of niet marktconform is.

Voor drie verschillende leeftijden van deelnemers (35, 55 en 66) wordt inzage gegeven in de performance van de Lifecycles bij de uitvoerder en vergelijken wij deze met de lifecycles van andere uitvoerders.


Communicatie

 

Keuze deelnemer

Uit Mercer onderzoek blijkt dat slechts een klein deel van de deelnemers actief een beleggingskeuze maakt.

Hoe kunnen werkgevers voldoen aan hun zorgplicht en ervoor zorgen dat deelnemers wel actief aan de slag gaan?

De informatie uit Mercer DC plan manager helpt u om de communicatie met uw medewerkers af te stemmen op het gewenste gedrag.

 

Deelnemerscommunicatie

Pensioenregelingen zijn ingewikkeld. Een goede communicatie over pensioen vergroot het bewustzijn van werknemers over deze waardevolle arbeidsvoorwaarde. Mercer staat aan uw zijde met diverse vormen van communicatie.

 

Ondernemingsraad / Pensioencommissie

Voor een ondernemingsraad / pensioencommissie is het van belang om periodiek op de hoogte te worden gehouden van alle ontwikkelingen, trends, wetswijzigingen etc.

Mercer helpt daarbij door de commissie of ondernemingsraad adequaat te informeren zodat deze altijd volledig op de hoogte zijn van de laatste stand van zaken en hierop adequaat kunnen acteren.

De Mercer pensioencursus voorziet in een goede basis voor het gesprek over de toekomst van de pensioenregeling. 


Uitvoerders

 

Benchmark uitvoerder

Hoe zorgt u ervoor dat u altijd de beste uitvoerder heeft?

Eens in de drie of vijf  jaar benchmarkt Mercer uw huidige uitvoerder zodat u inzicht heeft en indien noodzakelijk stappen kunt nemen.

 

Administratieve controle

Waar gehakt wordt vallen spaanders. Mercer zorgt ervoor dat de administratie van de uitvoerder wordt gecontroleerd en houdt de voortgang en de uitkomsten hiervan bij in de Mercer DC Plan Manager Op deze wijze weet u altijd wat de status en de voortgang is.

Bent u geïnteresseerd in Mercer Pensioenbeheer?

Onze pensioenexperts staan persoonlijk voor uw klaar en laten u graag de tool zien. Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op of neem contact op met uw contact bij Mercer.  

*Required Fields