Zorgvuldig uw pensioenregeling samen stellen voor de invoering van het nieuwe pensioenakkoord

 

Met de invoering van een nieuw pensioenstelsel, mogelijk in 2020, verandert naar alle waarschijnlijkheid de doorsneepremie. Staffels worden afgeschaft; het premiepercentage blijft over de gehele loopbaan van werknemers gelijk, mits dezelfde beleggingsrendementen worden gehanteerd. Zowel de overgang naar deze nieuwe pensioenregeling als de compensatie die werknemers hiervoor eisen gaat werkgevers miljarden kosten. Alleen al in het eerste jaar lopen de kosten op naar 5 tot 10 miljard. Pas na 20 jaar wordt deze regeling goedkoper.

 

Ondanks dat de afschaffing een grote impact heeft op werkgevers, zijn zij zich hier nog niet allemaal van bewust. Het organiseren van een nieuwe regeling duurt al gauw een jaar, zeker wanneer werkgevers om tafel moeten met bonden of een OR. Het is voor werkgevers daarom cruciaal om tijdig te onderzoeken welke kosten de afschaffing meebrengt en daarbij de opties voor een nieuwe pensioenregeling te verkennen. De HR-afdeling en Finance kunnen hier de eerste stappen in zetten. 

 

Mercer ondersteunt werkgevers bij dit onderzoek door middel van de Analysetool. Tijdens een gesprek met het HR-management brengt Mercer onder andere de verdeling van het personeelsbestand en de huidige pensioenregeling in kaart. Vervolgens verkent Mercer verschillende opties voor nieuwe regelingen en rekenen zij de financiële impact van de afschaffing door. Op deze manier worden werkgevers geholpen een zorgvuldige pensioenregeling samen te stellen voor de invoering van het nieuwe pensioenakkoord.

Wilt u een toekomstbestendig pensioenregeling samenstellen en meer informatie over onze pensioen 2020 analyse? Wij helpen u graag verder.

  Vul de onderstaande gegevens in en wij nemen binnen drie dagen contact met u op

*Verplicht veld

Door te klikken op Verzenden, gaat u akkoord met het gebruik van uw persoonlijke gegevens volgens de Mercer Privacy Statement . Uw persoonlijke informatie kan worden overgedragen voor verwerking buiten het land van uw verblijf, waar de normen voor de bescherming van gegevens verschillend kan zijn.

Wilt u meer weten over de penioensector? Ga dan naar de volgende pagina's: