Mercer | Beleggingsadvies

Alternative Investments

Pensioenen en Beleggen

Beleggingsadvies

Portefeuillespreiding is een principe waar alle beleggingsprofessionals het over eens zijn. Maar hoe moet dit worden uitgevoerd? Het antwoord is niet eenvoudig. Voor beleggers met langetermijndoelstellingen, zoals family trusts, pensioenfondsen, DB-pensioenregelingen, institutionele beleggers, familiefondsen, of vermogende beleggers, levert een benadering van diversificatie en alternatieve beleggingen resultaten op.

"Alternatieve beleggingen en diversificatie zijn de beste manier om portfefeuilles te beschermen tegen het risico van aandelen en obligaties die op hetzelfde moment slecht presteren."

Alternatieve beleggingen en diversificatie bieden een solide mogelijkheid om te beschermen tegen aandelenvolatiliteit, inflatie af te dekken en betere rendementen te realiseren. In het verleden is gebleken dat alternatieve beleggingen over het algemeen een rendement realiseren dat 1%–3% boven dat van aandelen ligt, terwijl zij gekoppeld zijn aan beleggingen die automatisch meebewegen met de inflatie, zoals onroerend goed, staatsbeleggingsinstrumenten en nutsbedrijven.

Mercer heeft uitgebreide ervaring in alternatieve beleggingen

Bij Mercer onderzoeken, adviseren en implementeren we al meer dan 20 jaar alternatieve beleggingen. Wij helpen klanten de juiste fondsbeheerders te identificeren op basis van de risico-rendementsvereisten, en wij hebben aanzienlijke ervaring in het helpen van klanten bij het opbouwen van een passende portefeuille die aansluit bij hun behoeften.

Een alternatieve visie op de wereld

De wereldwijde aanwezigheid van Mercer geeft ons de mogelijkheid de complexe en dynamische markt voor alternatieve beleggingen en diversificatie nauwlettend te volgen. Momenteel volgen wij meer dan 2.000 verschillende alternatieve beleggingen wereldwijd.

Specialisten

Hoewel Mercer gespecialiseerd is in het leveren van onderzoek, begeleiding en uitvoering van alternatieve-beleggingsstrategieën, is dat slechts een deel van onze meeromvattende beleggingsactiviteiten. Wij hebben de capaciteiten om samen te werken met klanten en een holistisch plan samen te stellen — een plan dat beoogt risico's te verminderen en tegelijkertijd rendementen te maximaliseren.

Hoe Mercer kan helpen

Mercer beleggingsadvies levert een solide manier om te beschermen tegen aandelenvolatiliteit, inflatie af te dekken en betere rendementen te realiseren.

Gerelateerde diensten en evenementen

Global Portfolio Toolkit

Maak diversificatie en het bepalen van uw illiquiditeitsbudget onderdeel van uw strategisch beleggingsbeleid.
Neem contact op

Investeren in een tijd van klimaatsverandering

Het onderzoeksrapport, “Investing in a time of climate change” beschrijft acties voor beleggers om het neerwaartse risico van klimaatverandering te managen en met welke beleggingscategorieën hiervan geprofiteerd kan worden.
Lees het rapport

Uw pensioenfonds in 2018

De dekkingsgraden van pensioenfondsen staan onder druk, en het is noodzakelijk een effectieve strategie voor risicobeheer te ontwikkelen en uit te voeren.
Lees verder
  Contact
Vul uw gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
*Verplicht veld

Door te klikken op Verzenden, gaat u akkoord met het gebruik van uw persoonlijke gegevens volgens de Mercer Privacy Statement. Uw persoonlijke informatie kan worden overgedragen voor verwerking buiten het land van uw verblijf, waar de normen voor de bescherming van gegevens verschillend kan zijn.