Portefeuillespreiding is een principe waar alle beleggingsprofessionals het over eens zijn. Maar hoe moet dit worden uitgevoerd? Het antwoord is niet eenvoudig. Voor beleggers met langetermijndoelstellingen, , pensioenfondsen, DB-pensioenregelingen, levert een benadering van diversificatie en alternatieve beleggingen resultaten op.

"Alternatieve beleggingen en diversificatie zijn de beste manier om portfefeuilles te beschermen tegen het risico van aandelen en obligaties die op hetzelfde moment slecht presteren."

 

Alternatieve beleggingen en diversificatie bieden een solide mogelijkheid om te beschermen tegen aandelenvolatiliteit, inflatie af te dekken en betere rendementen te realiseren. In het verleden is gebleken dat alternatieve beleggingen over het algemeen een rendement realiseren dat 1%–3% boven dat van aandelen ligt, terwijl zij gekoppeld zijn aan beleggingen die automatisch meebewegen met de inflatie, zoals onroerend goed, staatsbeleggingsinstrumenten en nutsbedrijven.

Mercer heeft uitgebreide ervaring in alternatieve beleggingen

Bij Mercer onderzoeken, adviseren en implementeren we al meer dan 20 jaar alternatieve beleggingen. Wij helpen klanten de juiste fondsbeheerders te identificeren op basis van de risico-rendementsvereisten, en wij hebben aanzienlijke ervaring in het helpen van klanten bij het opbouwen van een passende portefeuille die aansluit bij hun behoeften.

 

Een alternatieve visie op de wereld

De wereldwijde aanwezigheid van Mercer geeft ons de mogelijkheid de complexe en dynamische markt voor alternatieve beleggingen en diversificatie nauwlettend te volgen. Momenteel volgen wij meer dan 2.000 verschillende alternatieve beleggingen wereldwijd.

 

Specialisten

Hoewel Mercer gespecialiseerd is in het leveren van onderzoek, begeleiding en uitvoering van alternatieve-beleggingsstrategieën, is dat slechts een deel van onze meeromvattende beleggingsactiviteiten. Wij hebben de capaciteiten om samen te werken met klanten en een holistisch plan samen te stellen — een plan dat beoogt risico's te verminderen en tegelijkertijd rendementen te maximaliseren.

 


Hoe Mercer kan helpen

 

Mercer beleggingsadvies levert een solide manier om te beschermen tegen aandelenvolatiliteit, inflatie af te dekken en betere rendementen te realiseren.

 

Contact

 

We staan klaar om u te helpen

We maken graag een afspraak voor een gratis consult of sturen u meer informatie om u op weg te helpen. Vul het onderstaande formulier in en we nemen contact met u op.

*Required Fields