January 18, 2021

 

Beleggingsoplossingen

Global Head of Investment Solutions Mick Dempsey schetst hoe Mercer waarde kan bieden aan klanten.

 

V. Mercer staat bekend als een vertrouwde adviseur – wat zijn beleggingsoplossingen?

Mercer maakt al 81 jaar een verschil in het leven van mensen door uitdagingen te begrijpen en oplossingen te ontwikkelen voor allerlei klanten. 

 

We zijn vooral een mensgerichte organisatie en in de huidige periode van economische onzekerheid hebben we regelmatig contact gehouden met onze klanten om ervoor te zorgen dat ze de hulp krijgen die ze nodig hebben om eventuele verstoringen en veranderingen binnen hun eigen organisaties te beheren. 

 

Met onze beleggingsoplossingen blijven we ons bewijzen als vertrouwde adviseur en door gebruik te maken van onze schaal, vaardigheden en expertise hebben we een compleet governance-framewerk gecreëerd. 

 

We weten hoe belangrijk het beschermen van kapitaal van onze klanten is. De afgelopen turbulente maanden hebben we gezien dat dit framewerk hen net zo geruststelt als de resultaten die ze hebben behaald in dynamische markten. 

 

Onze ervaring in beleggingsadvies levert ons een diepgaande kennis over hoe we zowel beleggingsportefeuilles kunnen afschermen als kansen kunnen benutten in verschillende marktomstandigheden. Dankzij onze grote internationale onderzoekscapaciteit hebben we toegang tot een volledig spectrum van hooggewaardeerde beheerders,  inclusief specialisten in alternatieve en illiquide beleggingen.

 

Beleggers die het dagelijkse toezicht en de aanpassing van hun portefeuilles aan Mercer toevertrouwen, weten dat hun portefeuilles worden beheerd door experts die begrijpen waarom markten bewegen en alles in het werk stellen om portefeuilles te beschermen of om te profiteren van toekomstige marktbewegingen.

 

 

V. Hoe voegen beleggingsoplossingen waarde toe voor klanten?

Ons platform voor beleggingsoplossingen is een framewerk waarmee ons volledige aanbod van institutionele klanten met vertrouwen kan investeren. Het helpt hen te navigeren tijdens onzekere tijden en in te spelen op kansen in alle marktomstandigheden, met de zekerheid dat hun portefeuille in deskundige handen is.

 

Maar dit is niet een universele oplossing die bij iedereen past. Van samenwerken via een compleet governancepakket tot het selecteren van bepaalde elementen. Onze klanten gebruiken alleen wat ze nodig hebben van het Investor Solutions-platform om hun doelen te behalen. 

 

We werken samen met onze klanten om deze specifieke doelstellingen vast te stellen, zodat ze zoveel als ze zelf willen van het ontwerp en de implementatie van hun investeringen aan ons kunnen delegeren. Sommige klanten willen hulp bij het ontwerpen van strategie, anderen hebben ondersteuning nodig bij assetallocatie en het kiezen van een beheerder. We hebben ook klanten die alleen gebruik maken van onze operationele capaciteit en due diligence platform om hun eigen investeringsbeslissingen uit te voeren.  

 

Klanten die meer ondersteuning bij hun investeringen willen, vragen ons hun portefeuilles dynamisch te beheren. Dit betekent dat we automatisch kunnen ingrijpen - altijd binnen hun eigen toleranties - wanneer we kansen of bedreigingen zien ontstaan. Klanten kunnen zelf zo betrokken zijn bij hun portfolio als ze zelf willen, terwijl we daarnaast ook regelmatig gestandaardiseerde rapporten produceren om ze op de hoogte te houden.

 

Door onze klanten toe te staan alleen de elementen van beleggingsoplossingen te selecteren die ze nodig hebben, kunnen ze beschikken over de ondersteuning van Mercer, terwijl ze zelf de volledige controle houden.

 

 

V. Hoe ondersteunt Mercer investeringsoplossingen operationeel?

Om beleggingsoplossingen te ondersteunen, hebben we een operationeel platform gebouwd dat processen stroomlijnt en de kracht van Mercers intellectuele kapitaal en onderzoek benut. 

 

Honderden mensen en duizenden systemen, hulpmiddelen en applicaties zijn voortdurend bezig om klanten op koers te houden om hun eigen doeldoelstellingen te bereiken, ongeacht wat er gebeurt op de wereldwijde markt. 

 

Voor klanten die portfoliobeheer aan ons toevertrouwen, identificeren onze beleggingsstrategen en experts op het gebied van assetallocatie waar ze cruciale waarde kunnen toevoegen. Dit doen ze door onze enorme onderzoekscapaciteit te gebruiken om de beste beheerder voor de taak te vinden. 

 

De handelsactiviteiten die in ons platform zijn ingebed, geven ons de flexibiliteit om een beslissing te nemen en uit te voeren, zodat de portefeuilles van onze klanten voorbereid zijn op toekomstige risico's en kansen. We kopen en verkopen echter niet direct activa en effecten – we weten dat dit niet onze kernkracht is.

 

Bovendien streven we ernaar om in plaats van individueel contracten aan te gaan met een reeks beheerders, om de onderhandelingstijd, de juridische kosten en transactiekosten te verlagen door klanten één overeenkomst met ons te laten ondertekenen. Dit betekent dat het implementeren van een beleggingsstrategie via ons platform doorgaans ongeveer 24 uur duurt en assets snel aan het werk gaan.

 

Via ons platform volgen we elke klantenportefeuille op de voet – van veranderingen in het financieringsniveau en verschuivingen in assetallocatie tot valuta- en renteafdekking – rekening houdend met hun specifieke wettelijke vereisten en beleggingsovertuigingen. 

 

Wij streven ernaar om onze klanten het vertrouwen te geven dat hun portfolio in deskundige handen is.

 

 

V. Waarin verschillen de beleggingsoplossingen van Mercer van andere beleggingsaanbieders? 

In de afgelopen 15 jaar hebben we met behulp van dit proces en ons wereldwijde investeringen-onderzoeksteam, het grootste bedrijf in beleggingsoplossingen gemeten op activa wereldwijd gecreëerd. Hierbij beheren we meer dan 305 miljard dollar voor meer dan 1.000 klanten . In 2019 en 2020 bevestigde een onafhankelijk onderzoek  dat we onder onze concurrenten de meeste klantenactiva beheren.

 

Maar hoewel we de grootste zijn, gaat het niet alleen om formaat - het gaat ook om wat we ermee doen.

 

Bij Mercer werken we met een breed spectrum van klanten – pensioenfondsen, verzekeraars, liefdadigheidsinstellingen en stichtingen, vermogensbeheerders – en begrijpen we hoe gevarieerd hun behoeften kunnen zijn. We zien de nuances binnen elke sector en de problemen waar elk van onze klanten nu mee te maken heeft en in de toekomst kan worden geconfronteerd. 

 

We werken samen met elke klant om een specifiek kader te creëren, rekening houdend met hun langetermijndoelen en uitdagingen op de korte termijn. We weten hoe snel dingen kunnen veranderen, dus hebben we gebruik gemaakt van onze ervaring om een flexibel framewerk te bouwen. 

 

Ons platform profiteert ook van de enorme beleggingsstrategie en beheerdersonderzoekscapaciteit die Mercer heeft vergaard door meer dan 70 jaar beleggers te adviseren. Door gebruik te maken van deze enorme kennisbank kunnen onze Investment Solutions-klanten de kracht van het intellectuele kapitaal van Mercer benutten. 

 

Deze belangrijke ervaring en autoriteit op het gebied van investeringen stelt ons ook in staat om druk uit te oefenen op de vergoedingen die beheerders en andere dienstverleners vragen. 

 

 

V. In een paar woorden...

Kortom, onze organisatie is niet gebaseerd op het verkopen van producten - in plaats daarvan bouwen we langdurige relaties op met klanten om aan hun behoeften te voldoen, hen de controle laten behouden en hun investeringen op koers te houden. 

 

Tijdens de moeilijkste situaties wordt duidelijk wat de waarde van nauwe samenwerkingen is en hoe belangrijk het is deze te versterken voor de komende jaren.

 

 

1 Highly rated by Mercer’s in-house global strategic research team.

2 Bron: Mercer, 31 december 2019.

3 Zoals gedefinieerd in de CIO Buyer's Guide Survey in het “Chief Investment Officer” magazine, wereldwijd discretionair beheerd vermogen per 31 december 2019, zoals door elke onderneming gerapporteerd aan ai-CIO (http://www.ai-cio.com/2019-Outsourced-Chief-Investment-Officer-Survey/). AUM-gegevens per 31 december 2019.

 

Fill 1 Created with Sketch.
A governance advantage enables our clients to access timely information, respond quickly and make effective decisions. This allows them to manage risk and capture emerging opportunities. Good governance underpins everything we do as an investment partner.
Mick Dempsey, Global Head of Investment solutions & OCIO services.
Fill 1 Created with Sketch.

Helping clients gain a “Governance Advantage”

Looking back over 2020, we were reminded – sometimes brutally – that financial markets are very much out of our control. No one will easily forget how markets fell and soared, while we tried to get a handle on our rapidly changing professional and personal lives. However, for investors who had already addressed the question of governance within their organisations, they had one less thing to worry about. Clearly, they could not control what global markets were doing - but they could control their reactions to them.

 

In this case, the “Governance Advantage” meant they had already adopted more diversified strategies and established operational structures that clearly defined and allocated tasks, both of which helped them weather the storm. Having a robust governance structure in place allowed our clients to manage risk as markets swirled around them. Those who had assigned dynamic asset allocation duties to us could even capture opportunities as they emerged.

 

These clients could access timely information, make effective decisions and respond more quickly than peers who were trying to do everything themselves. We believe the Governance Advantage is having the right people doing the right things at the right time automatically. Not only is it good for your portfolio oversight and management, but it also gives you a further benefit of letting you focus on the day job, or what other matter may need your attention.

 

While this example is of an extreme situation, having a “Governance Advantage” in more conventional times is useful too. A robust framework assigns important operational tasks, such as rebalancing, to experts who are best placed to execute them. It can also smooth out changes at an asset class or manager level and help manage costs more effectively across a portfolio. Thanks to this smoother, expert-led approach to implementation, our clients are also some of the first to execute new investment strategies and ideas through high-quality managers that have been researched by our experienced teams. All of this is critical in helping our clients to be prepared for what the future may bring and stay on course to meet their ultimate investment objectives.

 

Explore what we can do for you today.

Contact

Vul uw gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

*Required Fields

 

IMPORTANT INFORMATION

 

The investment solutions described on this site may be delivered by different Mercer entities, depending on where you are based.  Not all services described may be available in your jurisdiction.  Please contact your Mercer representative to see what services are available to you.

 

Investment management and advisory services for U.S. clients are provided by Mercer Investments LLC (Mercer Investments). Mercer Investments LLC is registered to do business as “Mercer Investment Advisers LLC” in the following states: Arizona, California, Florida, Illinois, Kentucky, New Jersey, North Carolina, Oklahoma, Pennsylvania, Texas, and West Virginia; as “Mercer Investments LLC (Delaware)” in Georgia; as “Mercer Investments LLC of Delaware” in Louisiana; and “Mercer Investments LLC, a limited liability company of Delaware” in Oregon.  Mercer Investments is a federally registered investment adviser under the Investment Advisers Act of 1940, as amended. Registration as an investment adviser does not imply a certain level of skill or training. The oral and written communications of an adviser provide you with information about which you determine to hire or retain an adviser. Mercer Investments’ Form ADV Part 2A & 2B can be obtained by written request directed to:  Compliance Department, Mercer Investments, 99 High Street, Boston, MA 02110.

 

Certain regulated services in Europe are provided by Mercer Global Investments Europe Limited, Mercer (Ireland) Limited and Mercer Limited. Mercer Global Investments Europe Limited and Mercer (Ireland) Limited are regulated by the Central Bank of Ireland. Mercer Limited is authorized and regulated by the Financial Conduct Authority. Registered in England and Wales No. 984275. Registered Office: 1 Tower Place West, Tower Place, London EC3R 5BU.

 

References to Mercer shall be construed to include Mercer LLC and/or its associated companies. 

 

Nothing in these documents should be viewed as the provision of investment advice.  Information provided is for information purposes only to assist clients to evaluate investment solutions options that may be suitable for their needs. Any decision on what investment strategy to follow is the clients’ decision.  Nothing in this document constitutes advice, an offer or a solicitation of an offer to buy or sell securities, commodities and/or any other financial instruments or products or constitute a solicitation on behalf of any of the investment managers, their affiliates, products or strategies that Mercer may evaluate or recommend.

 

Past performance does not guarantee future results. Mercer’s ratings do not constitute individualized investment advice. The value of your investments can go down as well as up, and you may not get back the amount you have invested.  Investments denominated in a foreign currency will fluctuate with the value of the currency.  Certain investments carry additional risks that should be considered before choosing an investment manager or making an investment decision.

 

Mercer does not provide tax or legal advice. You should contact your tax advisor, accountant and/or attorney before making any decisions with tax or legal implications.

 

Information contained herein may contain information from third party sources. While the information is believed to be reliable, Mercer has not sought to verify it independently. As such, Mercer makes no representations or warranties as to the accuracy of the information presented and takes no responsibility or liability (including for indirect, consequential or incidental damages), for any error, omission or inaccuracy in the data supplied by any third party.

 

For the most recent approved ratings of an investment strategy, and a fuller explanation of their meanings, contact your Mercer representative.

 

When receiving investment advice from Mercer, the advice provided can relate to solutions from both third parties and Mercer group entities. As a result, Mercer does not promote, nor should you consider, the advice provided as being independent. This conflict is addressed in more detail in our Conflicts of Interest Statement. For Mercer’s conflict of interest disclosures, contact your Mercer representative or see www.mercer.com/conflictsofinterest

 

Mercer universes: Mercer’s universes are intended to provide collective samples of strategies that best allow for robust peer group comparisons over a chosen timeframe. Mercer does not assert that the peer groups are wholly representative of and applicable to all strategies available to investors.

 

When Mercer provides its views on asset allocation strategies that it believes may be appropriate to meet a clients needs, Mercer is not recommending that a client should invest or divest from any specific financial instrument or fund.  Any decision to buy or sell a specific instrument or fund based on information provided by Mercer is the clients decision and should not be viewed as a recommendation by Mercer to buy or sell any financial instrument or fund.

 

This material may contain confidential and proprietary information of Mercer and is intended for the exclusive use of the parties to whom it was provided by Mercer. Its content may not be modified, sold or otherwise provided, in whole or in part, to any other person or entity, without Mercer’s prior written permission.  The findings, ratings and/or opinions expressed herein are the intellectual property of Mercer and are subject to change without notice. They are not intended to convey any guarantees as to the future performance of the investment products, asset classes or capital markets discussed. 

 

When Mercer provides assistance through a manager selection service, it may consider a wider range of potential managers for specific strategies than those available through a Mercer Delegated Solution.  Managers or Funds available on through a Delegated Solution may therefore differ to those recommended through a manager selection exercise.

 

Delegated Solutions can only be provided through certain Mercer entities.  If you choose to implement all or part of your strategy through such solutions, you will be required to contract separately with the relevant Mercer Delegated Solutions entity.

 

References to Mercer shall be construed to include Mercer LLC and/or its associated companies.