Workplace Health

Medewerkers zijn cruciaal voor het succes van uw organisatie. Het is daarom belangrijk dat zij optimaal kunnen presteren. Als werkgever kunt u hier een belangrijke rol in spelen.

- 36% van het werkgerelateerde verzuim wordt veroorzaakt door werkstress.
- 25% van de werknemers verwacht over 3-5 jaar geen up-to-date kennis meer te hebben.
- 46% van de werknemers vindt dat hij/zij de leefstijl kan verbeteren.

25% van de verzuimgevallen is werk gerelateerd. Dit komt neer op 22,1 miljoen verzuimdagen per jaar en kost werkgevers jaarlijks € 5 miljard.

Gezondheidsbeleid

Vaak is een gezondheidsbeleid gericht op de relatief kleine groep medewerkers die tijdelijk verzuimt of langdurig arbeidsongeschikt is. Belangrijk bij een goed beleid is het proactief en gericht investeren in de gezondheid en het werkgeluk van uw medewerkers. Zo investeert u in hun duurzame inzetbaarheid en wordt de kans op uitval verlaagd. Met als gevolg dat u minder reactief hoeft te investeren waardoor de kosten rondom verzuim en arbeidsongeschiktheid dalen.

Juist door proactief en gericht te investeren in de gezondheid en het werkgeluk van uw medewerkers, wordt de kans op uitval verlaagd. Hierdoor hoeft u minder reactief te investeren en dalen de kosten rondom verzuim en arbeidsongeschiktheid.

Integrale aanpak rondom duurzame inzetbaarheid

Een integrale aanpak die aansluit op de kernwaarden van uw organisatie maar vooral ook op de behoefte van uw medewerkers, is van essentieel belang bij het gezond, gemotiveerd en betrokken houden van medewerkers. 

Onze aanpak is gebaseerd op 5 pijlers:

- Betrokkenheid

- Inzetbaarheid

- Vormgeving arbeidsvoorwaarden

- Inkoop

- (HR) Kerncijfers

 

Daardoor: 

- bent u betrokken bij alle medewerkers en weet u wat er speelt binnen uw organisatie en wat uw medewerkers nodig hebben, nu en in de toekomst

- kunt u uw medewerkers helpen bij hun keuzes met betrekking tot hun eigen gezondheid en werkgeluk zodat zij gezond, gemotiveerd en productief blijven of weer worden.

- heeft u inzicht in uw uitgaven en weet u zeker dat u tijd en geld investeert in de juiste (digitale) HR- en gezondheidsvoorzieningen die het beste passen bij uw werknemers en organisatie

- heeft u inzicht in alle regelingen in totaliteit en in relatie tot elkaar.                                                       

Een proactieve integrale aanpak rondom de gezondheid en het werkgeluk van uw medewerkers, nu en in de toekomst!                                                         
Een integrale aanpak rondom de gezondheid & het werkgeluk van uw medewerkers!

Contact

Vul uw gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. 

*Required Fields

Door te klikken op Verzenden, gaat u akkoord met het gebruik van uw persoonlijke gegevens volgens de Mercer Privacy Statement. Uw persoonlijke informatie kan worden overgedragen voor verwerking buiten het land van uw verblijf, waar de normen voor de bescherming van gegevens verschillend kan zijn.