De financiële dienstverlening verandert steeds sneller: de ‘War on Talent’ is in volle gang en personeel vasthouden is belangrijker dan ooit. Het werven van nieuw, specialitisch talent is voor veel organisaties een grote uitdaging: hoe val je op in een krappe arbeidsmarkt?

 

Om de slag niet te verliezen is het belangrijk nu in actie te komen en een voorsprong op de concurrentie te creëren. Nieuwe talentstrategieën zijn noodzakelijk om de veerkracht van uw organisatie te verbeteren. Met een benadering van personeelsbeloning die past in het huidige digitale tijdperk en met oog voor de veerkracht, het welzijn én de gezondheid van medewerkers behoudt u huidig talent en kunt u nieuw talent aan uw organisatie binden.

 

Talentstrategie gaat verder dan het hoogste salaris of de meeste vrije dagen. Om als werkgever onderscheidend te zijn moeten personeelsbeloningen inclusief en persoonlijk zijn.

 

Spring er bovenuit met Darwin

 

Mercer Marsh Benefits helpt uw organisatie met het ontwerpen en aanbieden van arbeidsvoorwaarden die passen bij de behoeften van uw medewerkers. Onze aanpak resulteert in een beleving van arbeidsvoorwaarden die de betrokkenheid van uw medewerkers verhoogt. Daarnaast bent u met Darwin Flexibele Benefits beter in staat de kosten en risico’s te beheersen.


Relevante inzichten

Wilt u verder praten over het toekomstbestendig maken van uw benefits?