De pensioen gerechtigde leeftijd gaat omhoog. Dit betekent dat wij steeds langer door moeten werken. Hoe houdt u uw medewerkers fit, productief en inzetbaar tot hun pensioen?

Visie en beleid

Global Scope, Local Experience

Door verschuiving in de sociale zekerheid bent u als werkgever niet alleen moreel verantwoordelijk voor de gezondheid van uw (ex-)werknemers, maar ook financieel. Hoe gezonder en tevredener uw medewerkers zijn, hoe kleiner is de kans dat zij ziek worden en hoe lager de schadelast. Logisch dus, dat u als werkgever regie wilt voeren over de gezondheid van uw medewerkers en de financiële risco's rondom verzuim. 

Een goed beleid rondom duurzame inzetbaarheid van uw medewerkers vraagt om een holistische visie en aanpak.

Holistic and Client-Focused

Hoe Mercer kan helpen

Mercer ondersteunt u graag met het bepalen van uw beleid, het analyseren en regisseren van gezondheid gerelateerde zaken zoals verzuim, preventieprogramma’s, re-integratietrajecten en bijbehorende geldstromen. Dit doen wij door u te helpen bij bijvoorbeeld:

  • Het inzetten van preventieve zorg om uw medewerkers gezond te houden het welbevinden te stimuleren.
  • Het verkrijgen van meer engagement van werknemers.
  • Tijdig de juiste personele maatregelen te nemen om onnodige kosten te vermijden.
  • Inzicht te verkrijgen in de verschillen in verzuim en arbeidsongeschiktheid per afdeling.
  • Inrichting of optimalisatie van uw eigen verzuimregiemodel met de Bedrijfsarts of Arbodienst.
  • Afstemming van uw collectieve zorgverzekering op de situatie en wensen binnen uw eigen bedrijf.
  • Het voeren van onderhandelingen voor de beste kwaliteit en prijs van diensten en verzekeringsoplossingen zodat u de juiste keuze kunt maken voor uw werknemers en uw eigen organisatie.

In de praktijk blijkt dat een visie in combinatie met een goede analyse en de juiste regie zich minimaal twee keer terug betaalt.

Contact
Vul uw gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
*Verplicht veld

Door te klikken op Verzenden, gaat u akkoord met het gebruik van uw persoonlijke gegevens volgens de Mercer Privacy Statement. Uw persoonlijke informatie kan worden overgedragen voor verwerking buiten het land van uw verblijf, waar de normen voor de bescherming van gegevens verschillend kan zijn.


Health Workforce and Risk Management