Een zorg of een verdienste?

 

Er is sinds jaren weer iets te kiezen nu zorgverzekeraars elk hun eigen invulling geven aan de verlaging van de collectiviteitskorting per 1-1-2020. In ruil hiervoor ontvangt u extra dienstverlening om uw medewerkers duurzaam inzetbaar te houden.

Video: Employee Perspective

alt. Employee Perspective

Hear what employees had to say and how Mercer Marketplace listened

https://vimeo.com/113935164

Go to Video

Zorgverzekeraars mogen vanaf 1-1-2020 maximaal 5% korting op de basisverzekering verstrekken. Dit gaat effect hebben op de brutopremies van de basisverzekeringen en het kortingsbeleid. 

Dit is jammer maar belangrijker is dat de minister wil zien dat dat werkgeverscollectiviteiten een aannemelijke bijdrage leveren aan het verlagen van de zorgkosten. Dit verzoek wordt door zorgverzekeraars serieus genomen en per zorgverzekeraar worden er per 1-1-2020 extra dekkingen verstrekt om de zorgkosten te verlagen. Deze extra’s zijn ook nog eens gericht op het duurzaam inzetbaar houden van uw medewerkers. Er blijken ook hier grote verschilen te ontstaan in de vorm en omvang van deze extra’s.     

Wil je als werkgever jouw medewerkers en vaak ook hun gezinsleden optimaal laten profiteren van uitgebreidere dekkingen en hen duurzaam inzetbaar houden, dan is nu het moment om de juiste keuze te maken.

Medewerkers Gezond en Gemotiveerd Houden

 

De collectieve zorgverzekering als tool voor duurzame inzetbaarheid

De meeste verzekerden baseren hun keuze vooral  op de premie van de basisverzekering terwijl deze, niet veel van elkaar afwijken. Het zijn juist de aanvullende verzekeringen die het verschil maken. De premie hiervoor is weliswaar lager dan de basisverzekeringspremie maar er zijn grote verschillen tussen de verschillende aanvullende pakketten en premies. Het zijn de ‘gratis’ aanvullingen en de veelal hogere korting die werkgeverscollectiviteiten onderscheiden van de “open collectiviteiten” als; Independer, PMA en Promovendum. Het is dus belangrijk dat werkgevers medewerkers bewust maken van de voordelen van de collectieve zorgverzekering en de aanvullende pakketten. 

 

Wij helpen u bij het onderzoeken naar de wensen van de werknemers, het selecteren van de beste zorgverzekeraar en wij vervullen de rol van intermediair tussen werkgever en verzekeraar. Ook helpen wij bij de promotie en communicatie richting uw medewerkers.

Heeft u vragen of kunt hulp gebruiken bij het selecteren, promoten of inzetten van uw collectieve verzekering? Wij helpen u graag!
Vul uw gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
*Verplicht veld

Door te klikken op Verzenden, gaat u akkoord met het gebruik van uw persoonlijke gegevens volgens de Mercer Privacy Statement. Uw persoonlijke informatie kan worden overgedragen voor verwerking buiten het land van uw verblijf, waar de normen voor de bescherming van gegevens verschillend kan zijn.


Health, Workforce and Risk Management