Mercer | Collectieve zorgverzekering

Collectieve zorgverzekering | Mercer

Collectieve zorgverzekering

Een zorg of een verdienste?

Er is sinds jaren weer iets te kiezen nu zorgverzekeraars elk hun eigen invulling geven aan de verlaging van de collectiviteitskorting per 1-1-2020. In ruil hiervoor ontvangt u extra dienstverlening om uw medewerkers duurzaam inzetbaar te houden.

Zorgverzekeraars mogen vanaf 1-1-2020 maximaal 5% korting op de basisverzekering verstrekken. Dit gaat effect hebben op de brutopremies van de basisverzekeringen en het kortingsbeleid. 

Dit is jammer maar belangrijker is dat de minister wil zien dat dat werkgeverscollectiviteiten een aannemelijke bijdrage leveren aan het verlagen van de zorgkosten. Dit verzoek wordt door zorgverzekeraars serieus genomen en per zorgverzekeraar worden er per 1-1-2020 extra dekkingen verstrekt om de zorgkosten te verlagen. Deze extra’s zijn ook nog eens gericht op het duurzaam inzetbaar houden van uw medewerkers. Er blijken ook hier grote verschilen te ontstaan in de vorm en omvang van deze extra’s.     

Wil je als werkgever jouw medewerkers en vaak ook hun gezinsleden optimaal laten profiteren van uitgebreidere dekkingen en hen duurzaam inzetbaar houden, dan is nu het moment om de juiste keuze te maken.

Medewerkers Gezond en Gemotiveerd Houden

 

De collectieve zorgverzekering als tool voor duurzame inzetbaarheid

De meeste verzekerden baseren hun keuze vooral  op de premie van de basisverzekering terwijl deze, niet veel van elkaar afwijken. Het zijn juist de aanvullende verzekeringen die het verschil maken. De premie hiervoor is weliswaar lager dan de basisverzekeringspremie maar er zijn grote verschillen tussen de verschillende aanvullende pakketten en premies. Het zijn de ‘gratis’ aanvullingen en de veelal hogere korting die werkgeverscollectiviteiten onderscheiden van de “open collectiviteiten” als; Independer, PMA en Promovendum. Het is dus belangrijk dat werkgevers medewerkers bewust maken van de voordelen van de collectieve zorgverzekering en de aanvullende pakketten. 

 

Wij helpen u bij het onderzoeken naar de wensen van de werknemers, het selecteren van de beste zorgverzekeraar en wij vervullen de rol van intermediair tussen werkgever en verzekeraar. Ook helpen wij bij de promotie en communicatie richting uw medewerkers.

Gezonde en gemotiveerde medewerkers

Gezondheidsportaal

Met het Gezondheidsportaal maken werknemers zelf een stappenplan om tot hun 67e door te werken.
Contact

HR Risicoscan

Een analyse, rapportage en advies met betrekking tot alle geldstromen en risico’s rond verzuim en arbeidsongeschiktheid.
Contact

Strategisch Personeels Management

Inzicht in de risico’s van uw arbeidskapitaal op management niveau en per functiegroep, inclusief advies.
Contact

Marktonderzoek zorg

Met onze objectieve marktvergelijkingstool, selecteren wij voor u de beste collectieve zorgverzekeraar.
Contact

Intermediar collectieve zorgverzekering

Als intermediair voor uw collectieve zorgverzekering geven wij samen met uw zorgverzekeraar vorm aan/ inrichting van preventieve- en arbeid-gerelateerde zorg en de financiering hiervan.
Contact

Pensioenplanning

Medewerkers krijgen met de Pensioenplanning van Mercer inzichtelijk wat zij (en hun partner) aan pensioen hebben opgebouwd en wat de netto inkomsten en uitgaven zijn op de pensioendatum.
Contact

Health Management Consulting

De Nederlandse wetgeving rond verzuim en arbeidsongeschiktheid is complex en veranderlijk. Veel partijen binnen én buiten uw organisatie kunnen betrokken zijn bij een verzuim- of arbeidsongeschiktheidsdossier.
LEES MEER

Grip op verzium en investeren

Werknemers verwachten steeds meer dat werkgevers aandacht besteden aan hun well-being en werkgeluk. Wanneer u als werkgever op een juiste manier in de gezondheid van medewerkers investeert, neemt de kans op zowel ziekteverzuim als...
LEES MEER

Simpel uw loonkosten verlagen

Door optimaal gebruik te maken van alle werknemersgerelateerde subsidies, fiscale kortingen en stimuleringsregelingen.
LEES MEER

Onderzoek naar duurzame

Het HR-landschap is continu in beweging. Organisaties kampen momenteel met krapte op de arbeidsmarkt, een vergrijzende workforce, technologische ontwikkelingen en werk en functies die daardoor veranderen.
LEES MEER
  Heeft u vragen of kunt hulp gebruiken bij het selecteren, promoten of inzetten van uw collectieve verzekering? Wij helpen u graag!
Door te klikken op Verzenden, gaat u akkoord met het gebruik van uw persoonlijke gegevens volgens de Mercer Privacy Statement. Uw persoonlijke informatie kan worden overgedragen voor verwerking buiten het land van uw verblijf, waar de normen voor de bescherming van gegevens verschillend kan zijn.
Vul uw gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
*Verplicht veld