De gezondheid en het welzijn van medewerkers als belangrijk onderdeel van de bedrijfsstrategie

In deze krappe arbeidsmarkt is het misschien wel belangrijker dan ooit om uw mensen gezond, vitaal en betrokken te houden. Maar juist nu is er een stijgend verzuim, waarbij klachten zoals overspannenheid en burn-out (27%) de grootste oorzaak zijn. Ook zijn er oplopende wachttijden bij gezondheidsinstellingen zoals de GGZ, waardoor medewerkers een grotere afstand krijgen tot de zorg dan nodig is.

 

We kunnen er niet meer om heen, de gezondheid en welzijn van medewerkers moeten opgenomen worden in de bedrijfsstrategie. Dit is niet alleen belangrijk vanuit een werkgevers- en kostenperspectief, het is ook de verwachting die werknemers tegenwoordig hebben van hun werkgever.  Medewerkers willen zelf hun zorg en ondersteuning kunnen kiezen, die past bij hun persoonlijke omstandigheden. Dit vraagt om een nieuwe manier van denken en het organiseren van het gezondheidsbeleid binnen organisaties. 

De collectieve zorgverzekering als belangrijke arbeidsvoorwaarde

Zorgverzekeraars werken graag samen met werkgevers aan de gezondheid van medewerkers. Ze geven u inzicht in de grootste gezondheidsrisico’s binnen organisaties, zoeken daarvoor passende zorg en bieden werkgevers vaak ook oplossingen om deze zorg te financieren. Een collectiviteitsverzekering biedt vaak extra’s aan uw medewerkers en hun gezinnen om hen gezond en inzetbaar te houden. 

Mercer helpt u de passende verzekering te selecteren en hier optimaal gebruik van te maken

De collectieve zorgverzekering kan dus een belangrijke rol spelen in uw zorgbeleid. Dan is het wel van belang dat u de best passende aanbieder kiest. Wij onderzoeken kwalitatief of kwantitatief waar werknemers behoefte aan hebben. Aan de hand van marktonderzoek en zorgvergelijkingen selecteren de beste zorgverzekeraar(s) voor u. Ook vervullen wij de rol van intermediair tussen werkgever en verzekeraar, zorgen wij voor het contractmanagement en helpen we u het meeste te halen uit uw collectieve overeenkomst. En uiteraard ondersteunen we bij de  communicatie richting uw medewerkers. 

Heeft u vragen of kunt hulp gebruiken bij het selecteren, promoten of inzetten van uw collectieve verzekering? Wij helpen u graag!

Vul uw gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
*Required Fields

Door te klikken op Verzenden, gaat u akkoord met het gebruik van uw persoonlijke gegevens volgens de Mercer Privacy Statement. Uw persoonlijke informatie kan worden overgedragen voor verwerking buiten het land van uw verblijf, waar de normen voor de bescherming van gegevens verschillend kan zijn.