Op 16 december 2020 is het er dan echt van gekomen en is de consultatieversie Wet toekomst pensioenen gepubliceerd.


De contouren voor het toekomstige stelsel zijn hiermee duidelijk. Niet alleen pensioenfondsen maar ook werkgevers en werknemers (organisaties) kunnen de komende jaren aan de bak. Een ambitieus traject moet worden ingezet, waarbij het niet verstandig is te wachten tot het laatste moment ook al lijkt de deadline per (waarschijnlijk) 2027 nog ver weg.


Om u te helpen heeft Mercer zoals gebruikelijk de jaarlijkse Strategische Kalender samengesteld. Hierin zetten wij de belangrijkste veranderingen en aandachtspunten voor u op een rij.


Het nieuwe pensioenstelsel speelt hierin een prominente rol, maar ook andere onderdelen zullen uw aandacht als bestuurder (blijven) vragen. De inhoud is nuttig bij het plannen en organiseren van uw bestuurswerk, bij het invullen van de agenda van uw bestuursvergaderingen en bij het overleg met belanghebbenden. De strategische kalender helpt u verder bij de blik op de toekomst en een verdere professionalisering van uw pensioenfonds ten gunste van al uw belanghebbenden.

 

Ik ontvang graag de strategische kalender

Door te klikken op Verzenden, gaat u akkoord met het gebruik van uw persoonlijke gegevens volgens de Mercer Privacy Statement. Uw persoonlijke informatie kan worden overgedragen voor verwerking buiten het land van uw verblijf, waar de normen voor de bescherming van gegevens verschillend kan zijn.