Retirement | Mercer

Wealth Retirement

Onze Lines of Business
Retirement

Mercer zorgt dat pensioenen werken

Het doel van Mercer is om pensioenen voor iedereen te laten werken — gepensioneerden, jongere medewerkers, en de organisatie. Momenteel werpt een combinatie van onbedoelde gevolgen een schaduw over het gehele pensioenproces.

Definiëren van het probleem

Werkgevers met DB-regelingen staan voor steeds grotere risico's, zoals lage rentes, marktvolatiliteit en een langere levensverwachting. Mercer Retirement Services kan organisaties helpen hun DB-risico's te beheren om te voldoen aan de bedrijfsdoelstellingen. Wij hebben expertise op het gebied van:

  • Dynamische risico-afbouw.
  • Proactief passivabeheer.
  • Alternatieve pensioenfinanciering.
 

Wat bijdraagt aan het pensioenraadsel

Medewerkers die deelnemen in DC-regelingen zijn verantwoordelijk voor het sparen voor hun eigen pensioen. Helaas hebben veel medewerkers nog niet voldoende gespaard, dus zij werken steeds langer door — waardoor jongere medewerkers niet aan bod komen voor promoties en niet kunnen doorgroeien.

Pensioenoplossingen vinden die werken

Mercer kan klanten helpen krachtige pensioenregelingen te ontwerpen en uit te voeren. Wij helpen klanten de risico's te beheren zowel voor DB- als DC-regelingen. Indien nodig kunnen wij hybrideregelingen ontwerpen die op maat gemaakt zijn voor uw specifieke personeelsbestand.

Volg ons en praat mee

Mercer Retirement Solutions

Uw Pensioenregeling

Met alle pensioenwijzigingen van afgelopen jaren plus de maatregel om de pensioenrichtleeftijd van 67 naar 68, is het belangrijk om een frisse blik te houden.
Lees hier meer

Pensioenmonitoring

In het steeds veranderende landschap van pensioenen, is continue expertise en behoedzaamheid noodzakelijk om pensioenregelingen te bieden die competitief, kostenefficient en in lijn met de huidige wetgeving zijn.
Lees verder

DC Pensioenregelingen

Voor werkgevers betekenen DC-pensioenregelingen dat zij vrij zijn van financiële volatiliteit, traditionele pensioenrisico's, marktvolatiliteit en financiële onzekerheid op de lange termijn.
Lees verder

Herorientatie

Zowel de werkgever als het pensioenfondsbestuur zien de laatste tijd meer en meer aanleiding voor een onderzoek naar de mogelijke alternatieven voor de pensioenuitvoering. In sommige gevallen op aangeven van toezichthouder DNB.
Lees verder

Toekomst pensioenstelsel

Mercer is specialist en voorloper in de discussie omtrent de toekomst van ons pensioenstelsel en ons antwoord op de vraag 'Hoe ga je van een oud naar een nieuw stelsel?
Lees verder

Het Algemeen Pensioenfonds

Vanaf 1 januari 2016 kennen we een nieuwe pensioenuitvoerder; het algemeen pensioenfonds of afgekort Apf. Een Apf is een pensioenfonds. Er zijn echter belangrijk verschillen, lees hier wat de verschillen zijn.
Lees verder

Risicobeheer Pensioenfondsen

Wat kan Mercer betekenen op het gebied van integraal risicomanagementVeel pensioenfondsen hebben al de nodige stappen gezet om risicomanagement onderdeel te maken van hun organisatie.
Lees verder

Actuarieel Advies

Wie tegenwoordig een pensioenregeling beheert, wordt geconfronteerd met aanhoudende risico’s en een veranderende realiteit: marktvolatiliteit, onzekere verplichtingen, veranderende regelgeving en druk om kosten en premies te verlagen.
Lees verder
  Contact
Wilt u meer weten over Mercer Retirement Services, of wilt u toegang verkrijgen tot de visies van Mercer en de door Mercer ontwikkelde onderzoeken? Vul dan hieronder uw gegevens in.
*Verplicht veld

Door te klikken op Verzenden, gaat u akkoord met het gebruik van uw persoonlijke gegevens volgens de Mercer Privacy Statement. Uw persoonlijke informatie kan worden overgedragen voor verwerking buiten het land van uw verblijf, waar de normen voor de bescherming van gegevens verschillend kan zijn.