De 2021 premies voor de zorgverzekering zijn onlangs bekendgemaakt door de zorgverzekeraars. Dit jaar hebben wij te maken met uiteenlopende premies. Een goedkope zorgverzekering is mooi meegenomen maar alleen de premie zegt natuurlijk niets. De voorwaarden en de aanvullende diensten zijn bij een collectieve verzekering vaak uitgebreider dan bij een individuele verzekering.

De zorgpremies voor 2021 


Overstappers
Per 2020 is de maximale korting op de basisverzekering van 10% naar 5% gedaald. Opvallend is dat dit geen merkbare, negatieve invloed heeft gehad op het percentage overstappers. Dit percentage is immers gedaald: volgens de cijfers van Vektis (informatiecentrum voor de zorg) is het definitieve overstappercentage voor 2020 6,5%. In 2019 was dit 7%. Dit laat zien dat collectief verzekerden niet enkel naar de premie kijken. Zij vinden de voorwaarden van hun zorgverzekering minstens net zo belangrijk.
 
Ook met het oog op 2021 verwachten wij dat het aantal overstappers zal meevallen en niet hoger zal zijn dan normaal.
 
Toegevoegde waarde zorgcollectiviteit
De collectieve zorgverzekering is zeker nog van toegevoegde waarde voor u als werkgever. Wanneer u uw medewerkers wilt helpen om gezonder te leven, kunt u hiervoor de collectieve zorgverzekeraar goed gebruiken. U kunt de collectieve zorgverzekeraar als uw business partner zien en gebruikmaken van de mogelijkheden die de betreffende verzekeraar biedt. Een belangrijk aandachtspunt in deze tijd is bijvoorbeeld de werk-privé balans van uw medewerkers. Mercer kan u helpen, onder andere door samen met u en uw zorgverzekeraar in gesprek te gaan, met als doel de gezondheid en het welbevinden van uw medewerkers te verbeteren.

 

Lees meer over ons gedachtegoed in ons blog.

Neem contact op met een Mercer consultant.