Help jij je medewerkers jouw pensioenplan te begrijpen? Of informeer je ze alleen?  Veel medewerkers vinden het moeilijk om pensioeninformatie te interpreteren, wat hen niet helpt bij het maken van de juiste keuzes als het gaat om financiële zekerheid voor later.

 

Eerder kunnen stoppen, flexibele werktijden en parttime kunnen werken voorafgaand aan het pensioen vindt een meerderheid van de werknemers een belangrijk onderdeel van de arbeidsvoorwaarden. Toch is slechts maar een kwart van de medewerkers op de hoogte van wat er mogelijk is op dit gebied. En dan wordt vanaf 2022 ook nog het pensioenakkoord ingevoerd.

 

Het pensioenakkoord zet in op een meer individueel pensioen, met meer persoonlijke keuzes en sterke verbetering van de persoonlijke pensioenbeleving. Maar als zij niet goed snappen waaruit zij kunnen kiezen en niet zien wat het effect is van de keuzes dan levert dat onzekerheid op.

Medewerkers de regeling helpen te begrijpen

Het pensioenakkoord zet in op een meer individueel pensioen en een sterke verbetering van de persoonlijke pensioenbeleving. Dat is met een reden. De wereld verandert en mensen hebben meer individuele en dus ook verschillende wensen. Hoog tijd om de kansen daarbij te gaan benutten.


 

 

 

Visualiseer de regeling en de waarde van de regeling

MMB Darwin is een online platform die werkgevers helpt de benefits te managen en de engagement met medewerkers te verhogen. Met Darwin geeft u uw medewerkers overzicht en vrijheid om die flexibele arbeidvoorwaarden te kiezen die bij hen passen. Daarnaast biedt het u de mogelijkheid om de kosten- en risico’s rondom de arbeidsvoorwaarden makkelijker te beheersen. En dat allemaal op één platform, online, vanaf elk apparaat, overal ter wereld!

Lees hier het blog van Kees Swinkels, Wealth leader bij Mercer. Hij vertelt waarom het belangrijk is voor organisaties om pensioen begrijpelijk te maken voor hun medewerkers

Het nieuwe pensioenakkoord biedt mogelijkheden om in te spelen op de behoeftes van het individu. In deze podcast leggen we uit hoe je zo’n pensioen op maat aan kan pakken

In dit webinar leggen we uit hoe u nu al praktisch aan de slag kan gaan met het pensioenakkoord

Contact

Bent u geïnteresseerd om uw pensioen beter inzichtelijk te maken? Laat uw gegevens hier achter en wij nemen binnen twee werkdagen contact met u op!

*Verplicht veld