Gezonde medewerkers
Waarom hebben we wel foute kersttruien, maar geen “Beste Wensen-Nieuwjaarstrui”?

Peter Abelskamp, Business Leader bij Mercer Health & Workforce Risk Management wilt u in het kader van risico management rondom werknemers stellen de volgende vraag.

Als er nu net een officiële griepepidemie is afgekondigd, gaan we dan echt komende week massaal handen schudden en zoenen om elkaar een gelukkig nieuw jaar te wensen of zijn daar andere oplossingen voor?

Volgens mij nemen we in tijden van een vogelgriep in Azië meer voorzorgsmaatregelen dan nu. Voorspelbaar is dat onvoorzichtigheid de griepepidemie in omvang zal laten uitgroeien tot grotere proporties.

Mercer roept op om hier in ieder geval alert op te zijn. Bescherm jezelf en anderen; was handen, desinfecteer en bedenk alternatieven. Wat is er mis met een “ik wens u allemaal een heel goed nieuwjaar-uitroep” als je op je werk komt. Waarom hebben we wel foute kersttruien, maar geen “Beste Wensen-Nieuwjaarstrui”?  

Maar even serieus wees je alsjeblieft bewust van risico’s. Iemand een gelukkig nieuwjaar wensen en intussen een infectie overdragen is zo 2017!”