Mercer l Verwachtingen en kansen voor beleggers 2016

Mercer l Verwachtingen en kansen voor beleggers 2016

Verantwoord beleggen

Verwachtingen en kansen voor beleggers in 2016

Het jaar 2016 is pas net van start, of beleggers worden geconfronteerd met vele onzekerheden in de economische en politieke omgeving, van de internationale vluchtelingencrisis tot een snelle vertraging van China's economie. Ondanks deze volatiliteit en conflicten, kunnen beleggers zich verheugen op grote mogelijkheden in 2016, indien gewapend met de juiste strategieën.

Bij Mercer ondersteunen wij beleggers met het aanpassen van hun strategie op de nieuwe risico's en kansen die zich voordoen in de loop van 2016.

Mercer's beleggingsthema's 2016

In veel opzichten is het investeringsklimaat in het begin van 2016 niet radicaal anders dan die aan het begin van 2015. Mercer's thema's voor 2016 weerspiegelen dit - we hebben (met een lichte accentverschuiving) twee van de thema's van vorig jaar behouden, en voegen twee "nieuwe" thema's toe die naar onze mening de belangrijkste veranderingen in de markt weergeven.

Onze vier thema's:

  1. Verminderde liquiditeit in "liquide" markten
  2. Bereid je voor op een "maturing"kredietcyclus
  3. Van "beta" naar "alpha"
  4. Denk lange-termijn

Neem actie in 2016

De in dit document weergegeven ideeën en opmerkingen gaan in op de uitdagingen en kansen in het huidige investeringsklimaat. Wij bieden u deze ideeën aan met als doel een nuttige discussie met u aan te gaan, maar de juiste reactie op de markt op investeerder-niveau zal sterk worden beïnvloed door de specifieke overtuigingen, doelstellingen, en beperkingen van elke belegger. We kijken er naar uit u te ondersteunen bij het aanpassen van uw strategieën met het oog op de nieuwe risico's en kansen die zich voor zullen doen in 2016.

 Download whitepaper

Deze whitepaper beschrijft 4 thema's waar iedere pensioenfondsbestuurder en -belegger over na moet denken.

Vul uw gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
*Verplicht veld
Voornaam is verplicht
Achternaam is verplicht
Uw rol is verplicht
E-mail is verplicht E-mail is ongeldig
Bedrijfsnaam is verplicht
Land is verplicht

Ik wil graag meer informatie over de producten, diensten en aanbiedingen van Mercer ontvangen. Ik begrijp dat ik op elk moment kan uitschrijven.

Door te klikken op Verzenden, gaat u akkoord met het gebruik van uw persoonlijke gegevens volgens de Mercer Privacy Statement. Uw persoonlijke informatie kan worden overgedragen voor verwerking buiten het land van uw verblijf, waar de normen voor de bescherming van gegevens verschillend kan zijn.

Foutmelding. Check alstublieft alle velden, en probeer nogmaals..

Dank u wel, wij nemen zo snel mogelijk contact met u op