Geef uw medewekers de regie
Werknemers uitgerust terug van vakantie. Hoe zorg je dat ze hun hervonden-energie langer vasthouden?

De eerste vakantiegangers zijn alweer aan het werk. Uitgerust zijn ze teruggekomen van vakantie en vol nieuwe energie weer aan de slag gegaan. Dat is fijn, want energieke werknemers zijn productiever. Maar hoe zorg je ervoor dat zij deze hervonden energie vasthouden?

Uitgeruste, fitte, gezonde en gelukkige werknemers zijn niet alleen productiever. Ze zijn ook meer betrokken en minder vaak ziek. Als werkgever pluk je er de vruchten van om mensen zo lang mogelijk in hun vakantievibe te houden. Je zorgverzekeraar kan hierbij helpen.

Breng de wensen in kaart


Energieke werknemers zijn een mooi toekomstbeeld maar voor de meeste bedrijven nog niet helemaal realistisch.  Daar moet je dus mee aan de slag. Belangrijk daarbij is de wens van de werknemers niet uit het oog te verliezen.  Gaat het om de fysieke gezondheid of de mentale gezondheid? Is het werk te zwaar of te veel, is er voldoende uitdaging en betrokkenheid? Of gaat het nu eigenlijk goed maar willen werknemers zelf graag aan de slag met een gezondere levensstijl om beter voorbereid te zijn voor de toekomst? Er zijn zo veel verschillenden factoren die een rol kunnen spelen, dat de wensen van de werknemers in kaart brengen één van de belangrijke stappen is bij het gezond en betrokken houden van je werknemers.

Haal het maximale uit de zorgverzekering


Heb je de wensen in kaart? Schakel dan vervolgens je zorgverzekeraar in. Via de zorgverzekeraar kan je werknemers een scala diensten en producten bieden die bijdragen aan gezondheid en betrokkenheid. Dit kan iets simpels zijn als een griepprik of korting op een sportabonnement, maar ook als er een rigoureuzere aanpak gewenst is kan de zorgverzekeraar je (financieel) ondersteunen. Bijvoorbeeld met begeleiding bij het stoppen met roken of cursussen voor de mentale gezondheid. En dat maakt de kans dat werknemers hun energie , ook na de vakantie, vast houden weer een stuk groter.

Mercer helpt werkgevers het maximale uit de verzekering te halen voor zowel werkgever als werknemer. Kunt u hierbij hulp gebruiken? Vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Contact collectieve zorgverzekering

Door te klikken op Verzenden, gaat u akkoord met het gebruik van uw persoonlijke gegevens volgens de Mercer Privacy Statement. Uw persoonlijke informatie kan worden overgedragen voor verwerking buiten het land van uw verblijf, waar de normen voor de bescherming van gegevens verschillend kan zijn.

*Verplicht veld