Mercer | Uw collectieve zorgverzekering 2018

Uw collectieve zorgverzekering 2018

De ontwikkelingen op een rij

Uw collectieve zorgverzekering 2018

Door het bieden van een collectieve zorgverzekering voldoet u als werkgever niet alleen aan uw zorgplicht, het is ook een middel dat ingezet kan worden voor het inzetbaar houden of maken van medewerkers. Inmiddels hebben alle zorgverzekeraars hun premies en voorwaarden 2018 gepubliceerd en de verzekerden voorzien van een prolongatiepolis of voorstel 2018. De overstapperiode voor de zorgverzekering is dus in volle gang. 

 

De volgende ontwikkelingen 2018 op een rij:

 • De door de werkgever te betalen “Inkomensafhankelijke bijdrage Zvw” is met 0,25%-punt gestegen van 6,65% naar 6,90%. 
 • De basisverzekering wordt in 2018 op de volgende punten uitgebreid:
  • 12 behandelingen fysiotherapie/oefentherapie voor patiënten met artrose aan de heup- en kniegewrichten.
  • Vergoeding voor zittend ziekenvervoer voor oncologie patiënten die behandeld worden met immuuntherapie.
  • Vergoeding voor verzorging aan minderjarigen (zoals hulp bij wassen en innemen medicatie) die samenhangt met geneeskundige zorg.
  • Nieuwe geneesmiddelen, bijvoorbeeld ter behandelingen van borstkanker, darmverstoppingen en hepatitis C.
  • Het verplichte eigen risico is met € 385 ongewijzigd, dit geldt voor iedereen vanaf 18 jaar.
 • De premies voor de premieverschillen tussen de basisverzekeringen worden steeds kleiner als gevolg van premieverlaging, inzet van reserves en continueren van premies.
 • De aanvullende verzekeringen laten in het algemeen lichte premiestijgingen zien, maar enkele verzekeraar hebben ook de polisvoorwaarden beperkt.
 • Er is een toename in het aanbod en de financiering van preventieve en arbeidsgerelateerde zorg door zorgverzekeraars.
 • Het aantal “open collectiviteiten” waarbij kortingen op basis van omvang en niet op basis van inspanningen op gezondheid worden verstrekt, loopt sterk terug. 

De collectieve zorgverzekering als tool voor duurzame inzetbaarheid

De meeste verzekerden baseren hun keuze vooral  op de premie van de basisverzekering terwijl deze, niet veel van elkaar afwijken. Het zijn juist de aanvullende verzekeringen die het verschil maken. De premie hiervoor is weliswaar lager dan de basisverzekeringspremie maar er zijn grote verschillen tussen de verschillende aanvullende pakketten en premies. Het zijn de ‘gratis’ aanvullingen en de veelal hogere korting die werkgeverscollectiviteiten onderscheiden van de “open collectiviteiten” als; Independer, PMA en Promovendum. Het is dus belangrijk dat werkgevers medewerkers bewust maken van de voordelen van de collectie zorgverzekering en de aanvullende pakketten. 

Dit doe je door medewerkers regelmatig en actief te informeren over de collectieve zorgverzekering en het overstappen makkelijk te maken. Zorg dat medewerkers op de hoogte zijn van de verschillende opties die voor hen van belang kunnen zijn , wijs hen op alle voordelen en herinner ze aan de deadline van overstapperiode. Verzamel al deze informatie op één plek, bijvoorbeeld op het intranet of op een speciale bedrijfspagina bij uw collectieve zorgverzekering. Zo kunnen uw medewerkers de informatie over de collectieve zorgverzekering makkelijk terug vinden.

Om u op weg te helpen hebben wij een voorbeeld tekst gemaakt die u eenvoudig kunt gebruiken richting uw medewerkers.

Promoot dus uw collectieve zorgverzekering en zet de verzekering actief in bij het gezond, gelukkig en betrokken houden van uw medewerkers. 

Mercer helpt werkgevers bij het onderzoeken naar de wensen van de werknemers, het selecteren van de beste zorgverzekeraar en vervult de rol als intermediair tussen werkgever en verzekeraar. Ook helpen wij bij de promotie en communicatie richting uw medewerkers. 

  Heeft u vragen of kunt hulp gebruiken bij het selecteren, promoten of inzetten van uw collectieve verzekering? Wij helpen u graag!

Door te klikken op Verzenden, gaat u akkoord met het gebruik van uw persoonlijke gegevens volgens de Mercer Privacy Statement. Uw persoonlijke informatie kan worden overgedragen voor verwerking buiten het land van uw verblijf, waar de normen voor de bescherming van gegevens verschillend kan zijn.

Vul uw gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
*Verplicht veld