Gezonde medewerkers
Uw collectieve zorgverzekering 2017, de wijzigingen op een rij

De zorgverzekeraars hebben de premies en voorwaarden voor 2017 bekend gemaakt. De premieverschillen zijn groot door het gebruik van reserves door enkele zorgverzekeraars. Ook hebben een aantal zorgverzekeraars verzekeringsvormen toegevoegd, afgevoerd en gewijzigd.

De highlights:

  • De voorwaarden van de basisverzekering zijn minimaal uitgebreid. Hierdoor vindt er geen verschuiving plaats van basis- naar aanvullende verzekeringen.
  • Het verplichte eigen risico is met € 385 gelijk gebleven, dit geldt voor iedereen vanaf 18 jaar.
  • Door de inzet van premiereserves voor korting op de basisverzekeringspremies , aanpassingen, uitbreiding en beperking van aanvullende verzekeringen kunnen verzekeraars meer of minder aantrekkelijk zijn geworden.
  • Steeds meer zorgverzekeraars nemen afscheid van zogenaamde open collectiviteiten c.q. niet objectiveerbare groepen verzekerden.

Wij hebben voor u de belangrijkste wijzigingen in de zorgverzekering per 1 januri op een rij gezet.

De overstapperiode is aangebroken


Met het bekend maken van de premies en voorwaarden is de overstapperiode voor de zorgverzekering aangebroken. Voor werkgevers is het van belang dat zoveel mogelijk werknemers kiezen voor de collectieve zorgverzekering. Daardoor krijgen zij toegang tot de beste zorg tegen een lage prijs. Met een groot aantal deelnemers ontvang je als werkgever betere ondersteuning van de verzekeraar bij het inzetbaar en betrokken houden van uw werknemers. 

Help uw medewerkers kiezen


Het belangrijk om uw medewerkers zo goed mogelijk te informeren. Zorg dat zij op de hoogte zijn van de verschillende opties, wijs hen op alle voordelen en herinner ze aan de deadline van overstapperiode. Verzamel al deze informatie op één plek, bijvoorbeeld op het intranet of op een speciale bedrijfspagina bij uw collectieve zorgverzekering. Zo kunnen uw medewerkers de informatie over de collectieve zorgverzekering makkelijk terug vinden. Om u op weg te helpen hebben wij een voorbeeld tekst gemaakt die u eenvoudig kunt gebruiken richting uw medewerkers

Mercer helpt werkgevers bij het onderzoeken naar de wensen van de werknemers, het selecteren van de beste zorgverzekeraar en vervult de rol als intermediair tussen werkgever en verzekeraar.

Contact

Door te klikken op Verzenden, gaat u akkoord met het gebruik van uw persoonlijke gegevens volgens de Mercer Privacy Statement. Uw persoonlijke informatie kan worden overgedragen voor verwerking buiten het land van uw verblijf, waar de normen voor de bescherming van gegevens verschillend kan zijn.

*Verplicht veld