Gezonde medewerkers
Hoe zorgt u ervoor dat uitgeruste werknemers hun hervonden-energie langer vasthouden?

De meeste vakantiegangers zijn weer aan het werk. Uitgerust en vol energie gaan ze aan de slag. Maar hoe zorgt u er als werkgever voor dat ze deze hervonden energie vasthouden?

Uitgeruste, fitte, gezonde en gelukkige werknemers zijn niet alleen productiever, maar ook meer betrokken en minder vaak ziek. Als werkgever plukt u er de vruchten van om mensen zo lang mogelijk in hun vakantie-vibe te houden. In de praktijk blijkt dit niet altijd realistisch te zijn.

Wat kunt u als werkgever doen?

Als werkgever is het van belang dat u op de hoogte bent van de wensen van uw medewerkers. Denk hierbij aan vragen zoals, is het werk te zwaar of te veel of is er wel voldoende uitdaging en betrokkenheid? Of gaat het nu eigenlijk goed maar willen werknemers zelf graag aan de slag met een gezondere levensstijl om beter voorbereid te zijn voor de toekomst? Er zijn veel factoren die een rol kunnen spelen bij de gezondheid en de betrokkenheid van uw werknemers. Breng eerst de wensen van uw medewerkers in kaart en ga aan dan aan de slag.

Gerichte acties

Zet gerichte acties op. Vier bijvoorbeeld de successen, geef een projectteam een klein extraatje als zij goed hebben gepresteerd, geef mensen meer eigen verantwoordelijkheid over werktijden of biedt bijvoorbeeld facultatieve sportlessen aan, na of tijdens werktijd.

Blijf betrokken bij alle medewerkers

Zorg dat u betrokken blijft bij en belangstelling toont alle medewerkers. Niet alleen voor verzuimende medewerkers. En zorg dat u deze betrokkenheid het hele jaar vasthoudt.

Richt u op de risicofactoren

Verzorg bijvoorbeeld cursussen gericht op het tegen gaan van stress, zoals een cursus timemanagement. Geef medewerkers bijvoorbeeld de mogelijkheid om met een coach te praten over hun loopbaan en faciliteer medewerkers bij het up-to-date houden van hun kennis.

Dit zijn een aantal voorbeelden maar er is natuurlijk nog veel meer mogelijk. Kunt u wel wat hulp gebruiken bij het gemotiveerd en fit houden van uw medewerkers? Mercer denkt graag met u mee! 

Hulp nodig? Neem dan contact met ons op.
Wij denken graag met u mee!
*Verplicht veld

Door te klikken op Verzenden, gaat u akkoord met het gebruik van uw persoonlijke gegevens volgens de Mercer Privacy Statement. Uw persoonlijke informatie kan worden overgedragen voor verwerking buiten het land van uw verblijf, waar de normen voor de bescherming van gegevens verschillend kan zijn.