De COVID-19-pandemie heeft onze verwachtingen van en relatie met HR gereset. Vóór die tijd heeft onderzoek van Mercer al laten zien dat 83% van de leidinggevenden de administratieve HR-functie wilde transformeren in een functie die een echte strategische impact heeft op hun organisatie.

 

Voor de pandemie was 58% van de bedrijven al bezig met het transformeren van de organisatie, om meer mensgericht en digitaal te worden. Maar ter vergelijking: slechts 4% van de HR-teams gaf aan een  voorbeeldige werknemerservaring te bieden. Met dat inzicht ontwikkelde Mercer zijn HR Accelerator, een werknemersgerichte en multidimensionale benadering om bedrijven te helpen een meer flexibele, efficiënte en strategische HR-functie te creëren.

 

Toen we 2020 ingingen en de realiteit van de pandemie duidelijk werd, werden bedrijven gedwongen om snel nieuwe manieren van werken, samenwerken en communiceren te vinden. Zowel werkgevers als werknemers moesten veel leren in deze periode. Dit versterkte de benadering van Mercer ten aanzien van het bouwen van HR rond werknemerservaringen en zakelijke prioriteiten nog meer.

 

Twee jaar later, meer dan ooit tevoren, bedenken bedrijven manieren om beter te kunnen concurreren in deze unieke,  complexe en steeds veranderende omgeving. Voor HR is er een enorme kans om het voortouw te nemen bij de overgang van traditionele managementwerkwijzen naar agile leiderschap en het ontwikkelen van nieuwe manieren van werken,  om veerkracht voor de organisatie en flexibiliteit voor de werknemer te creëren.

 

Download het volledige artikel om te ontdekken hoe uw organisatie een succesvolle hybride werkomgeving kan ontwikkelen.

Created with Sketch.
Mercer's 2022 Global Talent Trends-rapport laat zien dat 93% van de organisaties dit jaar veranderingen in hun HR-functie plant of implementeert om de impact ervan te vergroten.
Created with Sketch.

Download de volledige paper