Welke kostenbeheersende maatregelen nemen HR-managers in reactie op Covid-19

 

De Corona-pandemie heeft een ongekende impact op organisaties en hun personeel. Er is geen  handboek voor het omgaan met lockdowns en de verschillende infectiegolven. Sommige sectoren hebben te maken met uitdagingen en grote onzekerheid voor de toekomst; anderen zien wellicht mogelijkheden voor versnelde groei. Maar iedereen houdt de  impact van de crisis op zijn bedrijf scherp in de gaten.

 

HR staat in de schijnwerpers: niet alleen ondersteunt HR het management en medewerkers  bij de  gevolgen van de gezondheidscrisis  voor de business en branche, maar ook de personeels- en HR-kosten worden door HR beheerd.  De belangrijkste uitdaging voor HR in deze onstabiele omgeving is hoe kan worden bijgedragen aan financiële verplichtingen van het bedrijf en tegelijkertijd vast te houden aan de People-agenda.

 

In juni - juli 2020 hebben wij op verzoek van veel klanten een onderzoek uit naar duurzaam arbeidskostenbeheer. Zij wilden weten welke maatregelen voor arbeids- en HR-kostenbeheer andere organisaties nemen in reactie op Covid-19. In het onderzoek is ook gekeken naar de impact van de crisis op gerelateerde onderwerpen, zoals flexibiliteit, digitale samenwerking en wendbaarheid, en of veranderingen die in soms allang hadden moeten plaatsvinden,  door de epidemie zijn versneld.

Download het rapport.