Mercer | Personeelsbehoud grootste hoofdpijndossier M&A

Mercer | Personeelsbehoud grootste hoofdpijndossier M&A

Aantrekken en behouden talent

Personeelsbehoud grootste hoofdpijndossier bij bedrijfsfusies of -overnames

Personeelsbehoud, culturele integratie, evaluatie van leidinggevenden, beloningsbeleid en talentmanagement vormen de grootste hoofdpijndossiers bij bedrijfsfusies of –overnames. Culturele integratie is vooral voor Nederlandse organisaties belangrijk, aangezien Nederland de 4e opkoper van Amerikaanse bedrijven ter wereld is. Dat blijkt uit het People Risks in M&A Transactions Report van Mercer. Lees ook ons artikel in P&O Actueel.

‘Met ons onderzoek willen we niet alleen HR-mensen, maar ook topmanagement helpen om verstandige beslissingen te nemen. Zeker nu fusies en overnames niet alleen ingewikkelder worden, maar ook in een korter tijdsbestek afgerond moeten worden.’

Wereldwijd nam in 2016 de fusie- en overnameactiviteit wederom toe, na in 2015 al met 32% gestegen te zijn. De uitdagingen op het gebied van personeelsbeheer worden bemoeilijkt doordat fusies en overnames in een kortere periode worden afgerond dan voorheen, er minder informatie beschikbaar gesteld wordt en aandeelhouders zich meer betrokken opstellen. 41% van de kopende partijen zegt minder tijd te hebben voor de nodige zorgvuldigheid dan drie jaar geleden. 33% van de verkopers geeft minder informatie vrij over de zaken die ze verkopen. 34% van de verkopers zegt dat een groter deel van het budget opgaat aan HR-gerelateerde zaken.

Download het volledige People Risk in M&A Transactions Research Report en krijg toegang tot:

  • Tips over hoe fusies en overnames over de grenzen heen makkelijker kunnen, door inzichten in personeelsrisico's;
  • Hoe zorgen van kopers openlijk te bespreken en een concurrentievoordeel te behalen;
  • Hoe werknemers voor te bereiden op de veranderingen, een 100-dagen plan te ontwerpen, en te anticiperen op de top-5 issues die werknemers ervaren tijdens een fusie en overname traject.

Over het M&A Report

Het onderzoek achter het People Risks in M&A Transactions rapport laat Mercer’s 70+ jaar ervaring zien in het managen van transacties voor zowel financial als strategic klanten van over de hele wereld. Het onderzoek haalt haar conclusies uit:

  • 300+ survey responses van kopers en verkopers
  • 78 interviews met corporate en private equity klanten, investment bankers, en M&A adviseurs
  • Bijna 450 transacties geanalyseerd, meer dan de helft hiervan cross-border
 Download het rapport

Vul uw gegevens in en u ontvang van ons een e-mail met link naar het rapport.

Contact
*Verplicht veld
Voornaam is verplicht
Achternaam is verplicht
Uw rol is verplicht
E-mail is verplicht E-mail is ongeldig
Bedrijfsnaam is verplicht
Land is verplicht

Ik wil graag meer informatie over de producten, diensten en aanbiedingen van Mercer ontvangen. Ik begrijp dat ik op elk moment kan uitschrijven.

Door te klikken op Verzenden, gaat u akkoord met het gebruik van uw persoonlijke gegevens volgens de Mercer Privacy Statement. Uw persoonlijke informatie kan worden overgedragen voor verwerking buiten het land van uw verblijf, waar de normen voor de bescherming van gegevens verschillend kan zijn.

Foutmelding. Check alstublieft alle velden, en probeer nogmaals..

Hartelijk dank voor uw reactie.