Pensioenadvies voor uw werknemers

Pensioenplan | Pensioenadvies voor uw werknemers | Wat we doen | Mercer

Financiële Zekerheid

Pensioen, salaris en andere arbeidsvoorwaarden

Een toekomstbestendig pensioen voor uw werknemers in veranderde tijden

Pensioen is een van de belangrijkste secundaire arbeidvoorwaarden voor uw werknemers. Dit is de garantie voor een onbezorgde oude dag. De eigen verantwoordelijkheid van uw werknemers zal de komende jaren alleen meer toenemen. Dit komt door de wijziging van het pensioenstelsel vanaf 2020.

 

Nu dat we steeds langer moeten doorwerken en steeds ouder worden, maken steeds meer werknemers zich zorgen over  hun pensioen. Uit recent onderzoek blijkt dat een groot deel van de Nederlanders zich ernstige  zorgen maakt  over hun financiële toekomst. 80% van de werknemers verwacht een oplossing vanuit de werkgever. 

Hoe vult u als werkgever deze rol goed in met o.a. duidelijke communicatie en informatie en een goede en toekomstbestendige pensioenregeling? Download hiervoor ons gratis rapport “Blik op 2018” door te klikken op DOWNLOAD RAPPORT of maak hieronder direct een vrijblijvende afspraak met een van onze consultants.

Door te klikken op Verzenden, gaat u akkoord met het gebruik van uw persoonlijke gegevens volgens de Mercer Privacy Statement. Uw persoonlijke informatie kan worden overgedragen voor verwerking buiten het land van uw verblijf, waar de normen voor de bescherming van gegevens verschillend kan zijn.

  Vul uw gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op
Contact met Mercer
*Verplicht veld
Wilt u meer weten over de pensioensector? Ga dan naar de volgende pagina's:

Pensioen 2020 Analyse

De invoering van een nieuw pensioenstelsel, mogelijk in 2020, verandert naar alle waarschijnlijkheid de doorsneepremie. De overgang naar deze nieuwe pensioenregeling en de compensatie die werknemers hiervoor eisen gaat werkgevers miljarden kosten.
Lees hier meer

Pensioencommunicatie

Ondanks dat Nederland het op een na beste pensioenstelsel heeft, ervaart bijna de helft van de Nederlandse bevolking (44%) stress omtrent hun financiële situatie. Wat kunt u als werkgever doen om deze financiële stress te verminderen?
Lees hier meer

De Strategische Kalender 2019

De veranderingen op het gebied van pensioenen volgen elkaar in snel tempo op. Om u inzicht en overzicht te geven, heeft Mercer deze Strategische Kalender 2019 samengesteld.
Download het rapport