Employee Value Proposition EVP

Stap 4

Het concept pensioenakkoord een unieke kans om uw EVP opnieuw in te richten

In 6 stappen naar een nieuwe EVP met de pensioenregeling als belangrijke arbeidsvoorwaarden


Een goede EVP onderscheidt met waardevolle en gerichte beloning en compensatie. Dit omvat niet alleen de financiële compensatie maar ook de carrière- en ontwikkelingsmogelijkheden, het welzijn van de werknemers en de zingeving en het doel van het werk wat zij doen.

Stap 4: Stel een onderscheidende en duurzame EVP op
De financiële elementen zijn de basis binnen een arbeidsovereenkomst en blijven belangrijk, maar ze worden ook makkelijk gekopieerd door andere partijen en zijn kostbaar om aan te passen.  Een goede EVP onderscheidt zich met waardevolle en gerichte beloning en compensatie. Dit omvat niet alleen de financiële compensatie maar ook de carrière- en ontwikkelingsmogelijkheden, het welzijn van de werknemers en de zingeving en het doel van het werk wat zij doen.

Gebruik de gegevens en analyses van het onderzoek om uw beloningsprogramma te optimaliseren en de wijzigingen te koppelen aan de prestaties van uw organisatie. Zo is uw nieuwe EVP niet alleen onderscheidend maar ook nog eens duurzaam. 

U staat er niet alleen voor uiteraard helpen wij u graag deze stappen te doorlopen. 

Ga terug naar het overzicht

  Heeft u vragen of wilt u meer informatie over hoe wij u kunnen helpen?
Vul onderstaande gegevens in, en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
*Verplicht veld
Door te klikken op Verzenden, gaat u akkoord met het gebruik van uw persoonlijke gegevens volgens de Mercer Privacy Statement. Uw persoonlijke informatie kan worden overgedragen voor verwerking buiten het land van uw verblijf, waar de normen voor de bescherming van gegevens verschillend kan zijn.