Employee Value Proposition EVP

Stap 3

Het concept pensioenakkoord een unieke kans om uw EVP opnieuw in te richten

In 6 stappen naar een nieuwe EVP met de pensioenregeling als belangrijke arbeidsvoorwaarden


Een goede EVP onderscheidt met waardevolle en gerichte beloning en compensatie. Dit omvat niet alleen de financiële compensatie maar ook de carrière- en ontwikkelingsmogelijkheden, het welzijn van de werknemers en de zingeving en het doel van het werk wat zij doen.

Stap 3: Onderzoek de Employee Value Proposition

Voor het eerst zijn er vier of vijf generaties tegelijk bij u in dienst zijn, er kan dus niet meer gesproken worden over de ‘gemiddelde werknemer.  Het aanbieden van standaard compensatie en beloning alleen,  is niet  langer genoeg voor om het juiste talent aan te trekken en te behouden.

Onderzoek welke financiële en niet financiële beloning uw medewerkers het meest waarderen. Zo weet u waar u meer in zou moeten investeren en in welke benefits u minder kan investeren om de juiste mensen aan te trekken. Maak de waardering van uw pensioenregeling en nieuwe opties die uit de scenario analyse naar voren zijn gekomen, een belangrijk onderdeel van het onderzoek.

U staat er niet alleen voor uiteraard helpen wij u graag deze stappen te doorlopen. 

Ga terug naar het overzicht

  Heeft u vragen of wilt u meer informatie over hoe wij u kunnen helpen?
Vul onderstaande gegevens in, en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
*Verplicht veld
Door te klikken op Verzenden, gaat u akkoord met het gebruik van uw persoonlijke gegevens volgens de Mercer Privacy Statement. Uw persoonlijke informatie kan worden overgedragen voor verwerking buiten het land van uw verblijf, waar de normen voor de bescherming van gegevens verschillend kan zijn.