Employee Value Proposition EVP

Stap 2

Het concept pensioenakkoord een unieke kans om uw EVP opnieuw in te richten

In 6 stappen naar een nieuwe EVP met de pensioenregeling als belangrijke arbeidsvoorwaarden


Een goede EVP onderscheidt met waardevolle en gerichte beloning en compensatie. Dit omvat niet alleen de financiële compensatie maar ook de carrière- en ontwikkelingsmogelijkheden, het welzijn van de werknemers en de zingeving en het doel van het werk wat zij doen.

Stap 2: Bereken de impact van de overgang naar een platte pensioenpremie

Er zijn verschillende scenario’s denkbaar voor de overgang naar een platte pensioenpremie. Het is van belang om de impact, die de verschillende opties de komende jaren hebben op de pensioenopbouw van uw medewerkers en op de premielasten voor u als werkgever, inzichtelijk te maken. Zo kunt u de keuzes over de hoogte van de nieuwe platte premie, eventuele compensatie voor misgelopen pensioenpremie voor oudere werknemers en de verhoogde pensioenpremie inleg voor jongere premies weloverwogen maken.

Binnen het huidige fiscale kader kunt u al een behoorlijke platte pensioenpremie toezeggen. Mocht u echter een hogere premie willen toezeggen dan zal afstemming met de belastingdienst noodzakelijk zijn.

U staat er niet alleen voor uiteraard helpen wij u graag deze stappen te doorlopen.

Ga terug naar het overzicht 

  Heeft u vragen of wilt u meer informatie over hoe wij u kunnen helpen?
Vul onderstaande gegevens in, en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
*Verplicht veld
Door te klikken op Verzenden, gaat u akkoord met het gebruik van uw persoonlijke gegevens volgens de Mercer Privacy Statement. Uw persoonlijke informatie kan worden overgedragen voor verwerking buiten het land van uw verblijf, waar de normen voor de bescherming van gegevens verschillend kan zijn.