Employee Value Proposition EVP

Stap 1

Het concept pensioenakkoord een unieke kans om uw EVP opnieuw in te richten

In 6 stappen naar een nieuwe EVP met de pensioenregeling als belangrijke arbeidsvoorwaarden

 

Een goede EVP onderscheidt met waardevolle en gerichte beloning en compensatie. Dit omvat niet alleen de financiële compensatie maar ook de carrière- en ontwikkelingsmogelijkheden, het welzijn van de werknemers en de zingeving en het doel van het werk wat zij doen.

Stap 1: Maak uw Workfore for the future inzichtelijk

De wereld om ons heen verandert snel.  Alles wordt gedreven door digitale disruptie, oud werk verdwijnt, nieuw werk verschijnt. Voor het nieuwe werk zijn er vaak ook nieuwe skills nodig.  Daarnaast vergrijst het werknemers bestand. De demografische en technologische ontwikkelingen gaan de komende decennia grote impact hebben op het aantal werknemers en de skills die zij hebben.  

Hoe ziet uw personeelsbestand er nu uit, welke skills hebben zij en welke skills hebben zij in de toekomst nodig?  Hoe groot is de instroom en uitstroom van talent, en hoe bewegen zij binnen uw interne arbeidsmarkt?

Bepaal welke mensen u nodig heeft en wie van uw medewerkers u moete re-skillen zodat u de duurzame inzetbaarheid van jong en oud verbetert. 

U staat er niet alleen voor uiteraard helpen wij u graag deze stappen te doorlopen. 

Ga terug naar het overzicht

  Heeft u vragen of wilt u meer informatie over hoe wij u kunnen helpen?
Vul onderstaande gegevens in, en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
*Verplicht veld
Door te klikken op Verzenden, gaat u akkoord met het gebruik van uw persoonlijke gegevens volgens de Mercer Privacy Statement. Uw persoonlijke informatie kan worden overgedragen voor verwerking buiten het land van uw verblijf, waar de normen voor de bescherming van gegevens verschillend kan zijn.