Zet uw medewerkers centraal

 

De Covid-pandemie, een verstoorde work-life balance, een levensstijl die verbeterd kan worden, een opschuivende pensioenleeftijd en minder jong talent om aan te trekken. Het gezond, gemotiveerd en betrokken houden van zowel jongere als oudere collega’s wordt steeds belangrijker.

 

Door de gezondheid en welzijn van uw medewerkers centraal te stellen, vergroot u het werkplezier en daarmee de betrokkenheid van uw medewerkers. U bevordert de inzetbaarheid en verhoogt de productiviteit. Dit vertaalt zich ook in verlaging van de kosten rondom verzuim en arbeidsongeschiktheid.

 

Maar hoe maakt u hier werk van?

 

Welzijn bestaat uit verschillende aspecten; denk bijvoorbeeld aan: fysiek, sociaal, intellectueel, mentaal en financieel welzijn. Dit handboek richt zich op de volgende vier aspecten:

 

 • Fysiek: het lichamelijk gezond en fit zijn van een medewerker

 • Mentaal: houding en reactie op het dagelijks leven

 • Sociaal: het kunnen aangaan van sociale relaties, verbinding maken met anderen

 • Financieel: gevoel van controle over je financiele vrijheid

 

De verschillende aspecten zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en een goed beleid heeft hier dan ook oog voor.

 

Wij helpen u deze stappen te ondernemen. Of uw organisatie nu een klein bedrijf, een lokale werkgever of een grote multinational is. Met uw bedrijfsdoelstellingen als uitgangspunt stellen we samen een doordachte strategie op voor het aanbieden van onderscheidende arbeidsvoorwaarden gericht op het betrokken, gemotiveerd en gezond houden van uw medewerkers.

 

Wilt u verder met ons praten, vul dan onderstaan contact formulier in. Of lees en luister hoe wij u kunnen helpen. 

Wilt u verder praten? Vul onderstaand formulier in en wij nemen binnen twee werkdagen contact met u op.