Pensioenuitdagingen in beeld
Aan het kauwen op uw pensioenuitdagingen?

Met alle pensioenwijzigingen van afgelopen jaren plus de maatregel om de pensioenrichtleeftijd van 67 naar 68, is het belangrijk om een frisse blik te houden. De nieuwe pensioenrichtleeftijd betekent dat pensioenregelingen voor de nieuwe opbouw in 2018 fiscaal gezien in principe moeten mikken op een pensioenleeftijd van 68 jaar. Pensioenfondsen en werkgevers moeten hun regelingen hieraan aanpassen.  

Met Mercer kauwt u makkelijker op deze en andere uitdagingen. Door een gratis adviesgesprek met uw eigen Mercer Pensioenteam krijgt u weer een frisse blik op uw pensioenuitdagingen. Wilt u weten welke uitdagingen het veranderend pensioenlandschap voor u meebrengt? Ontvang gratis uw eigen Mercer-kauwgom met 12 verfrissende kauwgoms en krijg weer een frisse blik op uw pensioenuitdagingen.

Een overzicht


Er is (nog steeds) veel beweging in pensioenland. De discussie over een nieuw pensioenstelsel is in 2016 een nieuwe fase in gegaan met de Perspectiefnota Toekomst Pensioenstelsel, de mogelijkheid tot Doorbeleggen bij uw DC-regeling geeft u weer een extra optie om te overwegen, er is een nieuwe uitvoeringsmogelijkheid (het algemeen pensioenfonds) in de markt, en door de renteverlaging rijzen loonkosten de pan uit (lees hier alle nieuwe relevant wetgeving op een rij). Wij begrijpen heel goed dat u zo langzaamaan pensioenmoe bent. Toch is het essentieel om de ontwikkelingen in de markt goed te blijven volgen, om zodoende de juiste keuze voor uw organisatie en werknemers te maken. Daarom bieden wij u kosteloos een frisse blik op uw pensioenuitdagingen.

 

De eerste stap


Waar begint u in de wirwar van regelgeving, veranderingen, stakeholders en informatie? Met de eerste stap! Zorg dat u uw huidige situatie goed in beeld heeft. Welke regeling heeft u op dit moment, wat zijn de risico's, en welke mogelijkheden heeft u om uw regeling te herzien? Met behulp van de juiste adviseur zorgt u ervoor dat alle stappen in kaart worden gebracht en dat u precies weet waar u op dit moment staat.

Vanaf dit startpunt kunt u de te volgen route uitstippelen. Laat u ook hierbij weer goed informeren over de mogelijke keuzes, en welke mogelijkheid het beste past bij uw organisatie. Het is goed mogelijk dat een bepaalde nieuwe pensioenregeling op papier zeer aantrekkelijk klinkt, maar in de praktijk niet de ideale optie is voor u en uw medewerkers. Zorg er met uw adviseur voor dat alle voor- en nadelen van een nieuwe pensioenregeling in kaart gebracht worden, gebaseerd op uw specifieke situatie. Mercer heeft inmiddels vele pensioenontwerp trajecten begeleid, en geen traject is hetzelfde.

Tevreden werkgever en werknemers

 

Wat maakt een pensioenregeling ideaal? Als u niet voor onverwachte, ongewenste veranderingen komt te staan en zowel de werkgever als de werknemers tevreden zijn. De afwegingen en keuzes die u maakt inzake uw pensioenregeling zorgen voor goed risicobeheer en kostenbeheersing, maar ook voor duurzame inzetbaarheid van uw werknemers. Een goede pensioenregeling staat nog steeds op nummer 3 als het gaat om belangrijke arbeidsvoorwaarden.  

Benieuwd hoe Mercer u kan helpen bij uw keuze voor een nieuwe pensioenregeling? Wij begeleiden u bij het gehele traject, van A tot Z, met actuarieel en juridisch advies, onderhandeling over verzekerings-, en uitvoeringscontracten, communicatie, risicobeheer, monitoring van de regeling, accountingwerkzaamheden en kostenbeheersing. Neem contact met ons op voor een gratis adviesgesprek.

Ontvang gratis uw eigen Mercer 'kauw op uw pensioenuitdagingen' kauwgom.
Laat hier uw gegevens achter en wij sturen deze zo snel mogelijk toe. Wij nemen tevens contact met u op voor een gratis adviesgesprek.
*Verplicht veld