Werkgevers die laten zien dat ze om hun medewerkers geven hebben een voorsprong

 

Ons nieuwe onderzoek, onder ruim 14.000 medewerkers wereldwijd en waarvan 1.000 in Nederland, laat zien hoe werkgevers een positieve invloed kunnen hebben op de gezondheid van hun mensen. Weet u welke arbeidsvoorwaarden nu het belangrijkst zijn voor uw medewerkers?  Weet u hoe u ze het beste kunt ondersteunen in deze uitdagende tijd?

 

De steeds grotere vraag naar arbeidsvoorwaarden van medewerkers die passen bij de persoonlijke behoefte, zorgt voor een verschuiving naar digitale ondersteuning op het gebied van welzijn en zorg. 

De arbeidsvoorwaarden die medewerkers nu belangrijk vinden

Uit het onderzoek komen 5 belangrijke trends naar voren:

 

 

Ondersteuning op de  belangrijke momenten door middel van uitgebreide arbeidsvoorwaarden heeft ervoor gezorgd dat een kwart van de medewerkers hun pandemie-ervaring als positief beschouwt vergeleken met slechts 11% van degenen zonder ondersteuning door middel van arbeidsvoorwaarden. Dit laat zien dat arbeidsvoorwaarden een rol kunnen spelen bij het vergroten van de veerkracht en weerbaarheid van medewerkers.

 

Een gevarieerd en gewaardeerd aanbod van arbeidsvoorwaarden zorgt dat medewerkers met toegang tot veel verschillende welzijnsmogelijkheden 35 procentpunten minder vaak overwegen om te verhuizen, 27 punten meer vertrouwen hebben dat ze de gezondheidszorg krijgen die ze nodig hebben en 11 punten meer energie hebben.

 

Het toegankelijk maken van digitale gezondheidszorg via de werkgever, wordt gewaardeerd door de acht van de tien medewerkers die digitale gezondheidsoplossingen willen gebruiken, zoals videogesprekken met hun arts en welzijnsapps voor gezondheidszorgondersteuning en zelfzorg. 

 

Eén op de twee medewerkers vindt investeren in geestelijke gezondheid extreem of zeer belangrijk (50%). Een kwart (24%) van de medewerkers voelt zich slechter dan voor de pandemie en een op de vijf (20%) voelt zich meer geïsoleerd.

 

Gelijkwaardige arbeidsvoorwaarden zijn essentieel om verschillen tussen medewerkers weg te nemen, zoals lager betaalde medewerkers die minder toegang hebben tot bepaalde arbeidsvoorwaarden. 24% van de medewerkers zegt dat ze niet zeker weten of ze de zorg kunnen betalen die ze nodig hebben.


Wilt u meer weten over deze vijf trends en hoe u deze inzichten kunt gebruiken voor het creëren van een arbeidsvoorwaardenpakket dat het welzijn, de loyaliteit en de betrokkenheid van medewerkers bevordert?

 

Download ons rapport Health on Demand: Delivering the benefits employees want now

Wilt u de uitkomsten van het rapport verder bespreken?

Als u met ons wilt praten over de implicaties voor uw organisatie en de mogelijkheden om uw medewerkers beter te ondersteunen, vink dan het vakje aan om een consult aan te vragen.

*Verplicht veld