Mercer | #Pensioenomdenken

Mercer | MercerChats #Pensioenomdenken

Onze Deskundigheid /

#Pensioenomdenken
#Mercercahts op twitter @mercernederland
Calendar

De discussie rondom het nieuwe pensioenakkoord is in volle gang, toch ziet het er niet naar uit dat het akkoord op korte termijn gesloten gaat worden. Maar, moeten we wel op dit akkoord wachten? Want ook zonder kunnen we zelf aan de slag gaan om pensioenregelingen toekomstbestendig te maken.

Nederland heeft één van de beste pensioensystemen ter wereld en een belangrijk deel van het salaris wordt door werkgevers en werknemers aan pensioen besteed. Toch wordt deze arbeidsvoorwaarde maar matig gewaardeerd door werknemers.

Wij geloven dat we met een frisse blik naar pensioen moeten kijken. Zo kunnen we gezamenlijk met vernieuwende ideeën pensioen flexibel en weer duurzaam maken.

Kijk anders naar pensioen en chat met ons mee op twitter hoe we dit kunnen aanpakken!

Jesse van Doren

Jesse van Doren bevindt zich in het middelpunt van de technologiehausse. Hij werd bekroond tot meest beloftevolle ondernemer van het jaar 2014 en richtte tech communities op in meer dan twintig landen. Hij was mede¬oprichter van de eerste World Hackathon Day, een evenement, waarbij 500 creatieven streden voor wereldwijde erkenning als talent in de online wereld.
Met Innovation Holland verbindt hij nu Nederland met andere invloedrijke start-up hubs in de wereld. Daarnaast verandert hij passant de marketingstrategie van kleine en grote bedrijven en adviseert hij bedrijven over organisatieveranderingsvraagstukken rondom innovatie en de organisatie van de toekomst. Inmiddels heeft Jesse gewerkt voor opdrachtgevers zoals: Google, Microsoft, Red Bull en de Efteling.


Marjan Heemskerk

Marjan Heemskerk-Seeverens is registeraccountant. Sinds 2016 blogt en vlogt ze als The Happy Financial over persoonlijke financiën en bespreekt thema's voor ondernemers in het mkb. Eerder werkte ze oa bij PWC en BDO.

Hans van Meerten

Mr. dr. Hans van Meerten is gespecialiseerd in pensioenen. Daarnaast is hij hoogleraar international pensioenrecht aan de Universiteit van Utrecht en voormalig wetgever (PPI, Solvency II, Dienstenrichtlijn, EU Verdrag).

 

Lees hier interessante artikelen over pensioen

Simpel pensioenplan

Mercer is specialist en voorloper in de discussie omtrent de toekomst van ons pensioenstelsel en ons antwoord op de vraag 'Hoe ga je van een oud naar een nieuw stelsel?
Lees meer

Financiële zekerheid

Nederlanders verwachten dat ze 15 tot 20 jaar gepensioneerd zijn, maar kunnen zich dat niet permitteren zonder betere financiële planning.
lees meer

Pensioenleemten

Het verkleinen van het verschil tussen mannen en vrouwen levert niet alleen de medewerker, maar ook de werkgever voordelen op.
Lees meer
  Wilt u met ons verder praten over de pensioenvernieuwingen?
Vul uw gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
*Verplicht veld