Created with Sketch.
Digitale gezondheidsoplossingen kunnen zorgverlening persoonlijker, toegankelijker, betaalbaarder en veiliger maken.
Created with Sketch.
Hervé Balzano
Hervé Balzano
President Mercer Health en MMB International Leader

 

Hoe klaar is Nederland om zorg te digitaliseren? En hoe kunnen werkgevers daar een rol in spelen?   

 

Op basis van onderzoek onder werknemers en werkgevers hebben Mercer Marsh Benefits, Mercer en Oliver Wyman de kansen om de betrokkenheid, gezondheid en welzijn van medewerkers te stimuleren in kaart gebracht en het gat tussen de prioriteiten van werknemers en werkgevers met betrekking tot gezondheid geïdentificeerd.

 

De belangrijkste 6 bevindingen:

1. Medewerkers waarderen digitale oplossingen

89% van de werknemers in Nederland is bereid om digitale gezondheidstools te proberen.  

4. Een sterke Business Case voor digitale gezondheidsoplossingen

44% van de ondervraagde beleidsbepalers zegt dat het investeren in gezondheid en welzijn in de toekomst een grotere prioriteit zal zijn voor hun organisatie. 

2. Stimuleren van 4 verschillende segmenten

Door werknemers in verschillende segmenten in te delen, kunnen werkgevers per segment die oplossingen bieden die het meest gewaardeerd worden.  

5. Het vertrouwen in werkgevers is groot

Het onderzoek laat zien dat medewerkers graag gebruik maken van digitale oplossingen zodat zij meer persoonlijke en passende zorg kunnen krijgen. Het digitaal delen van gegevens over gezondheid zien zij niet als een belemmering. 

3. Grote vraag naar een meer gezonde werkomgeving

47% van de Nederlandse werknemers en 41% van de Nederlandse werkgevers wil een werkomgeving die meer gericht is op gezondheid. 

6. Groeimarkten en volwassen markten verschillen

Werknemers in groeimarkten zijn vaak twee keer meer bereid om digitale gezondheidsoplossingen te proberen dan werknemers in ontwikkelde markten.

 

 

 

 

 

 

Ontdek de bevindingen

 

Het onderzoek is internationaal breed uitgezet onder zeven ontwikkelde markten en zes groeimarkten in Azië, Zuid-Amerika, Europa, de VS en Canada. In totaal zijn er  16.564 werknemers en 1.300 senior beslissers (100 per markt) ondervraagd.

 

Het werknemersonderzoek was gericht op volwassenen tussen de 18 en 64 jaar met een fulltime of parttime dienstverband, freelancers en deelnemers aan de gig-economie. Het werkgeversonderzoek is gericht op senior zakelijke beslissers in commerciële organisaties met minstens 50 werknemers. Ten minste 50% van de senior beslissers werkt in een bedrijf met meer dan 500 werknemers wereldwijd.

 

Inzichten over hoe werkgevers en werknemers denken over digitale gezondheidsoplossingen kunnen werkgevers helpen bij het bepalen van een duurzame inzetbaarheids- en  arbeidsvoorwaarden-strategie, die bijdraagt aan zowel de bedrijfsdoelstellingen als de prioriteiten van de werknemers.

 

 


 

 

 

Lees de bevindingen van deelnemende landen — Coming soon

Wereldwijd
Brazilië
Canada
China
Colombia

 

Frankrijk
India
Indonesië
Italië
Mexico

 

Nederland
Singapore
Verenigd Koninkrijk
Verenigde Staten
 

 

Download hier het Nederlandse rapport

Laat hier uw gegevens achter als u het NL rapport wilt ontvangen.

*Required Fields