Gezonde medewerkers
Laat uw medewerkers kiezen voor de collectieve zorgverzekering

Een goede zorgverzekering draagt bij aan het welzijn van medewerkers en hun gezinsleden. De collectieve zorgverzekering voorziet hier in naast aantrekkelijke kortingen vaak ook in uitgebreidere dekkingen. Dit is veel medewerkers niet altijd duidelijk. Het is ook in uw belang dat zoveel mogelijk medewerkers deel nemen aan uw collectieve zorgverzekering en belangrijk om uw medewerkers hierover te informeren. Dit kan bijvoorbeeld via een e-mail, een persoonlijke brief, uw intranet of via een nieuwsbrief. Promoot hierbij de collectieve zorgverzekering, wijs uw medewerkers op de voordelen en op de overstapperiode.

Om u op weg te helpen hebben wij een voorbeeldtekst gemaakt die u kunt gebruiken.

Voorbeeldtekst


Beste <naam werknemer>,

Als werkgever vinden wij het belangrijk dat jij en jouw gezinsleden goed verzekerd zijn. Daarom bieden wij ook dit jaar weer de mogelijkheid om je collectief te verzekeren bij <naam zorgverzekeraar>.

Onze collectieve zorgverzekering biedt: <voordelen zijn vrij in te vullen, maak een keuze op basis van veel voorkomend verzuim en/of werkzaamheden>

 • Scherpe premies door hoge kortingen op de basis- aanvullende en tandartskostenverzekering
 • Voor elke levensfase of leeftijd een aanvullende verzekering beschikbaar
 • Extra hulp bij het vinden en geleiden naar de beste zorg
 • Goede psychologische zorg
 • Extra ondersteuning voor mantelzorgers en mantelzorgontvangers (VGZ, Menzis, CZ en Zilveren Kruis)
 • Een zeer uitgebreide tandartskosten inclusief orthodontie beschikbaar (CZ)
 • Ruimere dekking voor fysiotherapie (indien aanvullende behandelingen zijn opgenomen) voor fysiotherapie en psychologische zorg
 • Door de zorgverzekeraar (kosteloos) aangeboden extra aanvullende dekkingen (indien van toepassing)
 • Extra dekkingen uit een door de werkgever aangeboden aanvullende verzekering
 • De Menzis Samen Gezond App en spaarprogramma waarmee o.a. extra premiekorting kan worden verkregen (Menzis)
 • Het FitzMe gezondheidsportaal (CZ)

Vergelijken
Mocht je nog niet verzekerd zijn via onze collectieve zorgverzekering dat kan het aantrekkelijk zijn om over te stappen. Om tot deze keuze te komen adviseren wij  je een goede vergelijking te maken, maar let hier bij op. De internetvergelijkers houden geen rekening met onze collectiviteitskorting, raadpleeg daarom ook altijd even de premietabellen en de vergelijkingsoverzichten van <naam zorgverzekeraar met eventuele link>.

Overstappen
Mocht je de keuze maken om over te stappen, dan dien je je huidige zorgverzekering vóór 1 januari op te zeggen. Dit kan zelf je zelf schriftelijk doen, of je kan gebruik maken van de overstapservice van <naam zorgverzekeraar met eventuele link naar overstapservice>. <naam zorgverzekeraar> regelt in dit geval de beëindiging van je huidige zorgverzekering.

Meer informatie
Heb je vragen of wil je meer informatie over onze collectieve zorgverzekering? Neem dan contact op met de HR-afdeling via <telefoonnummer en e-mailadres> of kijk op <link zorgverzekeraar>. Ons collectiviteitsnummer is <in te vullen>.

Met vriendelijke groet,

<afzender>

 

 

 

 

Heeft u vragen of kunt hulp gebruiken bij het selecteren, promoten of inzetten van uw collectieve verzekering? Wij helpen u graag!

Door te klikken op Verzenden, gaat u akkoord met het gebruik van uw persoonlijke gegevens volgens de Mercer Privacy Statement. Uw persoonlijke informatie kan worden overgedragen voor verwerking buiten het land van uw verblijf, waar de normen voor de bescherming van gegevens verschillend kan zijn.

*Verplicht veld