Pensioenuitdagingen in beeld
Klijnsma; uitgestelde annuïteit is mogelijk

Pensioen Pro, 31 mei 2016, door Olaf Boschman

Klijnsma: uitgestelde annuïteit is mogelijk

Deelnemers met een premieregeling kunnen op pensioendatum een vaste pensioenuitkering aankopen die ingaat vanaf een bepaalde leeftijd. Tot die leeftijd kan de uitkering variabel zijn.

Dit schrijft staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken aan de Eerste Kamer. Tijdens het debat over de wet verbeterde premieregeling in de senaat vroeg Alexander Rinnooy Kan (D66) om zo’n uitgestelde annuïteit mogelijk te maken. De staatssecretaris beloofde dit nader uit te zoeken en concludeert dat dit volgens de Pensioenwet kan.

In haar brief maakt Klijnsma verder onder meer duidelijk dat ze het lifecycle-beleggen expliciet wil voorschrijven voor de variabele pensioenuitkering. Volgens meerdere fracties in de senaat was dat niet nodig. Onder anderen Ria Oomen (CDA) vindt dat. Aan de telefoon zegt ze dat dit allemaal kosten met zich meebrengt. Of haar fractie voor het wetsvoorstel stemt is nog maar de vraag.

Mercer adviseert u over de gevolgen van de wet verbeterde premieregeling


Werkgevers doen er goed aan zich te laten bijstaan door professionele adviseurs als het gaat om de gevolgen, implicaties en kansen die de wet verbeterde premieregeling met zich meebrengt.

Benieuwd hoe Mercer u kan helpen in het debat omtrent DC met doorbeleggen? Neem contact met ons op.