Jongere werknemer kiest vaker voor sobere zorgverzekering

Jongere werknemer kiest vaker voor sobere zorgverzekering

Geef uw medewekers de regie

Jongere werknemer kiest vaker voor sobere zorgverzekering. En dat is slecht nieuws voor werkgevers.

Het afgelopen jaar zijn ongeveer 1 mln Nederlanders (6,3%) overgestapt naar een andere zorgverzekeraar, vooral jongeren. Daarmee lijkt het aantal ‘overstappers’ te stabiliseren. Wel is er een groei van het aantal verzekerden dat kiest voor een extra  vrijwillig eigen risico, het versoberen van de  aanvullende verzekeringen en beëindigen van tandartskostenverzekeringen, dit om premie te besparen.

Overstappers niet in het belang van de werkgever

Dat is echter niet in het belang van werkgevers. Die willen graag dat werknemers gebruik maken van de collectieve zorgverzekering die zij aanbieden. Daarmee krijgen werknemers namelijk toegang tot de beste zorg tegen een lage prijs. Bovendien ontvangt u met een groter aantal deelnemers een betere ondersteuning van uw verzekeraar bij het inzetbaar en betrokken houden van uw werknemers. Maar jongere werknemers hechten veel waarde aan zelfstandigheid en het maken van eigen keuzes. Heeft dan zin om deze werknemers te blijven attenderen op het feit dat een uitgebreide collectieve verzekering beter is?

Zo betrekt u uw mensen in uw zorgcollectief

Om (ook jongere) werknemers in een zorgcollectief te betrekken, moet u als werkgever zorgen dat u voor elke doelgroep een geschikt aanbod heeft. Dit doet u door in te spelen op hun wensen en dus zowel uitgebreide als sobere keuzes te bieden. Voor de werknemer maakt het uiteindelijk niet uit waar ze hun verzekering afsluiten - voor u als werkgever des te meer.

Heeft u hulp nodig bij het optimaliseren van uw collectieve zorgverzekering?
Mercer helpt u hierbij. Vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

 Contact collectieve zorgverzekering
Vul uw gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
*Verplicht veld
Voornaam is verplicht
Achternaam is verplicht
Uw rol is verplicht
Organisatie is verplicht
Industrie is verplicht
E-mail is verplicht E-mail is ongeldig
Phone number is required
Bedrijfsnaam is verplicht
Land is verplicht
Maximaal 250 karakters

Ik wil graag meer informatie over de producten, diensten en aanbiedingen van Mercer ontvangen. Ik begrijp dat ik op elk moment kan uitschrijven.

Door te klikken op Verzenden, gaat u akkoord met het gebruik van uw persoonlijke gegevens volgens de Mercer Privacy Statement. Uw persoonlijke informatie kan worden overgedragen voor verwerking buiten het land van uw verblijf, waar de normen voor de bescherming van gegevens verschillend kan zijn.

Foutmelding. Check alstublieft alle velden, en probeer nogmaals..

Hartelijk dank voor uw aanvraag. Wij nemen zo spoedig contact met u op.