De angst om te weinig te sparen voor het pensioen is in Nederland groot. Nederlanders verwachten dat ze 15 tot 20 jaar gepensioneerd zijn, maar kunnen zich dat niet permitteren zonder betere financiële planning. Werknemers moeten zich nu zelf meer dan ooit actief bezighouden met hun eigen financiële planning, niet in de laatste plaats vanwege een verschuiving in de pensioenwet die meer nadruk legt op het individu. Hoe bereiden mensen zich voor op financiële zekerheid nu en later? Wij gingen de straat op.

 

Bekijk het eerste deel van onze video’s: “Wat vindt u van het idee om later of nooit met pensioen te gaan?”

Slechts 30% van de vrouwen voelt zich Financieel zeker. Bekijk het tweede deel: "Bent u zich bewust van een pensioen- en salariskloof tussen mannen en vrouwen?"

80% van de Nederlanders zijn geïnteresseerd in online tools die hen helpt hun financiën te beheren.

 

Bekijk het derde deel: "Zouden uw werknemers gebruik maken van een online tool voor het managen van hun financiën?"

 

Meer dan 80% leunt op de werkgever om hen te voorzien van onafhankelijk financieel advies met betrekking tot het plannen, sparen en investeren voor het pensioen. Als werkgever zou u  moeten inspelen op de behoeften van het individu en niet meer op het collectief. Maar hoe pakt u dit als werkgever aan? 

 

Gelukkig staat u hier niet alleen voor, wij helpen u hier graag bij. 

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over hoe wij u kunnen helpen?

Vul dan het onderstaande formulier in en wij nemen binnen drie dagen contact met u op.

*Verplicht veld

 

Door te klikken op Verzenden, gaat u akkoord met het gebruik van uw persoonlijke gegevens volgens de Mercer Privacy Statement. Uw persoonlijke informatie kan worden overgedragen voor verwerking buiten het land van uw verblijf, waar de normen voor de bescherming van gegevens verschillend kan zijn.