Hoe kijken 200 werkgevers aan tegen het pensioenakkoord?

Hoe kijken 200 werkgevers aan tegen het pensioenakkoord?

Hoe goed zijn Nederlandse werkgevers voorbereid op het Pensioenakkoord?

 

Onderzoek naar de impact van het pensioenakkoord op werkgevers

We worden gemiddeld steeds ouder, omdat we daardoor ook langer pensioen ontvangen en door de lage rente, nemen de pensioenkosten in Nederland toe. Na jarenlang discussie over hoe het pensioenstelsel toekomstbestendig gemaakt kan worden is er door het kabinet in samenspraak met werknemers- en werkgeversorganisaties een pensioenakkoord gesloten. Dit akkoord heeft grote financiële gevolgen voor zowel werknemers als werkgevers en kan hen mogelijk miljarden kosten.

Om inzicht te krijgen in de veranderingen en gevolgen voor werkgevers liet Mercer 200 werkgevers aan het woord komen over hoe zij aankijken tegen de gevolgen van het Pensioenakkoord. Hierbij kwamen de volgende vraagstukken aan bod:

  • In hoeverre is men op de hoogte van de wijzigingen aan het Pensioenakkoord? Op welke manier laat men zich hierover informeren?
  • Wat vindt men van een gelijke premie-inleg voor zowel jong als oud? Zullen nieuwe medewerkers aangemeld worden in de nieuwe regeling? Zullen oudere medewerkers gecompenseerd worden?
  • Hoe zullen de nieuwe arbeidsvoorwaarden gecommuniceerd worden en verwacht men weerstand bij de aankondiging van de wijzigingen? Is langer doorwerken een probleem in de organisatie?
  • Welke aspecten bij de keuze voor een nieuwe pensioenuitvoerder vinden werkgevers belangrijk?
Contact us form

Benieuwd naar de resultaten? 

Vul dan het onderstaande formulier in en u ontvangt de brochure per mail.

*Verplicht veld