Eind november/begin december 2022 ontvingen werkgevers de Beschikking gedifferentieerde premie Werkhervattingskas 2023 (Whk-beschikking). Deze is gebaseerd op de uitkeringen uit het verleden die aan een werkgever worden toegerekend. Controleer daarom uw Whk ook dit jaar goed.

 

U bent overgestapt van privaat naar publiek per 1-1-2023

 

Was u in 2022 nog privaat verzekerd en bent u per 1 januari 2023 overgestapt in - naar de publieke verzekering van het UWV, dan wordt u geconfronteerd met de terugkeerpremie. Deze wordt berekend op basis van de totale WGA-schadelast in 2021. Het is belangrijk de toerekening van het UWV op basis van de WGA-vast en –flex schade uit 2021 goed te controleren. U heeft namelijk 6 weken om bezwaar te maken.

U bent publiek verzekerd in 2022 en blijft dat in 2023

 

Controleer of de toegekende Ziektewet- en WGA-uitkeringen correct zijn. Klopt de berekening niet? Maak dan binnen 6 weken bezwaar.

 

Mercer helpt bij uw Whk-controle

 

Het controleren van uw Whk-beschikking kan ingewikkeld zijn en veel tijd in beslag nemen. Mercer helpt u, samen met Human Capital Scan, bij de controle van uw Whk-beschikking. De controle op uw Whk-premie gebeurt op basis van een ‘no cure no pay' overeenkomst. Dit kost u weinig tijd, geeft u de garantie dat u de juiste premie afdraagt in 2023 en u betaalt alleen voor de controle indien er concrete resultaten geboekt worden.  

Heeft u interesse in een PremieCheck of wil u meer informatie? Vul dan onderstaand formulier in. Binnen twee dagen nemen wij contact met u op.