Controleer uw Whk-beschikking
Ik ben publiek verzekerd in 2021

Eind november/begin december 2020 ontvingen werkgevers de Beschikking gedifferentieerde premie Werkhervattingskas 2021 (Whk-beschikking). Deze is gebaseerd op de uitkeringen uit het verleden die aan een werkgever worden toegerekend. Controleer daarom uw Whk ook dit jaar goed.

• U bent overgestapt van privaat naar publiek per 1-1-2021

Was u in 2020 nog privaat verzekerd en bent u per 1 januari 2021 overgestapt in - naar de publieke verzekering van het UWV, dan wordt u geconfronteerd met de terugkeerpremie. Deze wordt berekend op basis van de totale WGA-schadelast in 2019. Het is belangrijk de toerekening van het UWV op basis van de WGA-vast en –flex schade uit 2019 goed te controleren. U heeft namelijk 6 weken om bezwaar te maken.

• U bent publiek verzekerd in 2020 en blijft dat in 2021

Controleer of de toegekende Ziektewet- en WGA-uitkeringen correct zijn. Klopt de berekening niet? Maak dan binnen 6 weken bezwaar.

 

• Mercer helpt bij uw Whk-controle

Het controleren van uw Whk-beschikking kan ingewikkeld zijn en veel tijd in beslag nemen. Mercer helpt u, samen met Human Capital Scan, bij de controle van uw Whk-beschikking. De controle op uw Whk-premie gebeurt op basis van een ‘no cure no pay' overeenkomst. Dit kost u weinig tijd, geeft u de garantie dat u de juiste premie afdraagt in 2021 en u betaalt alleen voor de controle indien er concrete resultaten geboekt worden.  

Heeft interesse in een PremieCheck of wil u meer informatie? Vul dan onderstaand formulier in. Binnen twee dagen nemen wij contact met u op.

Door te klikken op Verzenden, gaat u akkoord met het gebruik van uw persoonlijke gegevens volgens de Mercer Privacy Statement. Uw persoonlijke informatie kan worden overgedragen voor verwerking buiten het land van uw verblijf, waar de normen voor de bescherming van gegevens verschillend kan zijn.