2017 Global M&A Retention Research Report. Making People the Focus

Het behouden en managen van talent tijdens fusies of overnames

Het gaat economisch beter. We zien dat organisaties zich weer meer richten op fusies en overnames (Mergers & Acquisitions). Op die manier kunnen zij groeien en hun concurrentiepositie verbeteren. Het vermogen om belangrijk talent te behouden is van grote invloed op het succes van  een fusie of overname.  Maar, zelfs in de meest gunstige tijden, is het voor een organisatie moeilijk om te zorgen dat talent zich betrokken voelt, hen vast te houden en hen succesvol te maken. Een fusie of overname vergroot deze uitdaging alleen maar meer en veroorzaakt vaak bij medewerkers een gevoel van onzekerheid.

Die onzekerheid verlaagt vaak de betrokkenheid van medewerkers en vergroot  voor organisaties de kans op het verliezen van belangrijk talent:

  • Wat wordt de nieuwe bedrijfsstrategie?
  • Hoe worden de nieuwe entiteiten geïntegreerd?
  • Wat is wordt mijn rol in de nieuwe organisatie?

Het niet goed communiceren met de medewerkers versterkt dit gevoel van onzekerheid. Wanneer deze risicogroep kritisch is over de integratie of over het succes voor de organisatie op lange termijn, vormt hun eventuele vertrek een ernstige bedreiging voor het rendement van de investeringen en voor het bestaansrecht van de nieuwe entiteit.

Weet u dat 71% van alle deals wereldwijd een retentiebonus hebben?

Een retentiebeleid is ook steeds vaker van toepassing op functies buiten de C-level. Kopers en verkopers kijken specifieker naar wie ze willen behouden en hoe breed en diep zij het retentiebeleid willen doorvoeren binnen de organisatie.

Meer werten over Mercer's onderzoek, Flight Risk in M&A The Art and Science of Retaining Talent:

 

 

Ontwikkel een succesvolle retentiestrategie om uw M&A deal te verbeteren. Evalueer uw huidige talentstrategie en focus op effectieve financiële en niet-financiële prikkels om de belangrijke medewerkers te behouden.

Manage de kosten rondom de medewerkers alsof het een kapitaalinvestering is

Bekijk in vier minuten de belangrijkste bevindingen uit ons nieuwste onderzoeksrapport: Flight Risk in M&A: The Art and Science of Retaining Talent en kom er achter hoe de meest toonaangevende bedrijven retentiestrategieën ontwikkelen.

Behaal concurrerend voordeel met Mercer M & A Transaction Services

We helpen bij het ontwikkelen van een effectieve bedrijfsstrategie, duurzame dealwaarde bij fusies en overnames, de volledige potentie uit een transactie te halen en het risico te minimaliseren.  

Download de samenvatting van het 2017 Global M&A Retention Research Report

Vul uw gegevens in en ontvang per e-mail een link naar de samenvatting van het rapport.

 

*Verplicht veld

Door te klikken op Verzenden, gaat u akkoord met het gebruik van uw persoonlijke gegevens volgens de Mercer Privacy Statement. Uw persoonlijke informatie kan worden overgedragen voor verwerking buiten het land van uw verblijf, waar de normen voor de bescherming van gegevens verschillend kan zijn.