Pensioenuitdagingen in beeld
Help uw medewerkers kiezen

Met de verhoging van de pensioenrichtleeftijd van 67 naar 68, moeten we langer moeten doorwerken, en wordt van medewerkers steeds meer weerbaarheid en wendbaarheid gevraagd. Hiermee veranderen de gewenste en vereiste werknemersvoorzieningen. In de praktijk nemen de lasten voor pensioen en zorg toe, de productiviteit en gezondheid neemt af, het beschikbare premiesysteem verschuift van een Defined Benefits- naar Defined Contributions-regeling, en er is meer onduidelijkheid bij werknemers over hun financiële toekomst.  

Mercer heeft onderzoek uitgevoerd onder ruim duizend werkende Nederlanders over (de zorgen en verwachtingen die zij hebben over) gezondheid en pensioen. De 3 rapporten die vanuit dit onderzoek zijn opgesteld vindt u hieronder. Klik op de afbeelding voor het complete rapport.

Uit deze rapporten blijkt hoe belangrijk het is om werknemers zelf de verantwoordelijkheid voor hun (financiële) gezondheid te geven. Mercer ondersteunt u bij het geven van eigen verantwoordelijkheid aan uw medewerkers, op een voor u zo kostenefficiënte en risicoloze wijze. Wij ontwikkelen handige online tools die u en uw medewerkers inzicht geven in individueel pensioen en gezondheid, en geven gericht advies op basis van deze inzichten. Zo weet u zeker dat de zaken goed op orde zijn en u de rol van werkgever optimaal vervult.