Healthy, Wealthy and Work-Wise

Healthy, Wealthy and Work-Wise

WEF en Mercer presenteren

Healthy, Wealthy, and Work-Wise

Onderzoek naar de Financiële Zekerheid van medewerkers

Groot deel van de Nederlanders voelt zich onzeker over hun financiële toekomst

 

  • Slechts 21% van de Nederlanders heeft er vertrouwen in dat ze uiteindelijk voldoende voor hun pensioen zullen sparen.
  • Meer dan 80% van de Nederlanders leunt op de werkgever om hen te voorzien van onafhankelijk financieel advies met betrekking tot het plannen, sparen en investeren voor het pensioen.

Als partner van het World Economic Forum heeft Mercer onderzocht hoe financieel zeker mensen zich voelen en welke rol werkgevers hierbij voor zichzelf zien. Het onderzoek is uitgevoerd onder 695 leidinggevenden en 7.700 werknemers in 12 landen, waaronder ruim 700 Nederlanders. Het Healthy, Wealthy and Workwise-onderzoek  geeft inzicht in het gedrag en percepties van werkgevers en werknemers over financiële zekerheid in vermogen, gezondheid en carrière.

De angst om te weinig te sparen voor het pensioen is in Nederland groot. Nederlanders verwachten dat ze 15 tot 20 jaar gepensioneerd zijn, maar kunnen zich dat niet permitteren zonder betere financiële planning. Werknemers moeten zich nu zelf meer dan ooit actief bezighouden met hun eigen financiële planning, niet in de laatste plaats vanwege een verschuiving in de pensioenwet die meer nadruk legt op het individu. Meer dan 80% leunt op de werkgever om hen te voorzien van onafhankelijk financieel advies met betrekking tot het plannen, sparen en investeren voor het pensioen. 

"44% van de Nederlanders zijn onzeker over hun financiele situatie''

 

 

Als werkgever zou u moeten inspelen op de behoeften van de individue en niet meer op het collectief. Maar hoe pakt u deze uitdaging aan? Lees er meer over in onze rapport en bekijk onze video over de nieuwe richtlijnen van de Financiele Zekerheid

 

 

  Ontvang het rapport met de Nederlandse resultaten: "Healthy, Wealthy and Work-Wise: The New Imperatives for Financial Security"
Vul uw gegevens in en ontvang het rapport per e-mail
*Verplicht veld

Door te klikken op Verzenden, gaat u akkoord met het gebruik van uw persoonlijke gegevens volgens de Mercer Privacy Statement. Uw persoonlijke informatie kan worden overgedragen voor verwerking buiten het land van uw verblijf, waar de normen voor de bescherming van gegevens verschillend kan zijn.

Online financial tools are flourishing

  • 85% of adults are interested in online financial tools
  • Two-thirds are comfortable managing their savings using mobile banking, online tools or smart apps compared to only 36% being comfortable with robo-advisors.
  • People want do-it-yourself technology tools that are easy-to-use, secure and personalized that empower them to make their own decisions.
  • 79% trust their employers to deliver sound advice on planning, saving and investing.

Time to Retire Retirement

With increasing life expectancies around the world, the customary retirement age is becoming a thing of the past. People are expecting to work well past traditional retirement ages – whether to cover living expenses or to maintain a sense of purpose and meaning in their later years.

  • People expect to spend 15-20 years in retirement, but without better planning, many will outlive their income.
  • 2 out of 3 adults expect to live past 80, but only 1 in 3 are confident they will have enough money to afford to do so.
  • 68% of people globally don’t ever expect to retire or expect to keep working after retirement.
  • 86% say that continuing to develop professional and personal capabilities is important.

  Download
Download the report
*Verplicht veld
Lees meer over financiële zekerheid

Mercers Blik op 2018

Uw medewerkers, het kloppend hart van de organisatie

lees verder
We’ll Live To 100 - How Can We Afford It?

Hoe goed zijn we voorbereid op onze oude dag?

Lees verder
Bold Ideas for Mending the Gap

Vier oplossingen, die nodig zijn om het tekort aan te pakken en eventueel te herstellen.

Lees verder
Pensioenverschil tussen mannen en vrouwen

3 redenen waarom werkgevers dit verschil moeten verkleinen

Lees verder