Aantrekken en behouden talent
Groeiende diversiteit vraagt om nieuwe manieren van talentbehoud

Nederlandse bedrijven zullen in 2017 meer dan tot nu toe te maken krijgen met een tekort aan hoogopgeleide professionals. Het gaat vooral om hoger management functies en complexe technische of ICT-gerelateerde rollen. Door de technologische ontwikkelingen zijn er tal van nieuwe banen waarvoor in Nederland nauwelijks de juiste mensen te vinden zijn. Dit leidt tot een groeiende internationalisering van het Nederlandse werknemersbestand.

Ellen van Arenthals en Bob Wilken, adviseurs bij Mercer, gaan in op de gevolgen hiervan. Bedrijven moeten goed nadenken over de invulling van hun employee benefits en arbeidsvoorwaarden, vinden zij. ICT-professionals uit bijvoorbeeld China of India hebben immers andere wensen dan hun Nederlandse collega’s. Zitten die te wachten op een Nederlands pensioen of hebben ze misschien liever een hoger salaris?

Lees het gehele artikel op consultancy.nl.

Veel HR-afdelingen krijgen nu de opdracht om na te denken over zaken waarover ze nog niet eerder hebben nagedacht. Over diversiteit. Over het aantrekkelijk maken van de onderneming voor buitenlandse collega’s. Over arbeidsvoorwaarden die kunnen concurreren met wat internationaal gebruikelijk is. Dat is echt een lastige opgave. 

Contact
Neemt u voor verdere vragen contact met ons op
*Verplicht veld

Door te klikken op Verzenden, gaat u akkoord met het gebruik van uw persoonlijke gegevens volgens de Mercer Privacy Statement. Uw persoonlijke informatie kan worden overgedragen voor verwerking buiten het land van uw verblijf, waar de normen voor de bescherming van gegevens verschillend kan zijn.