Fill 1 Created with Sketch.
Door Covid is het nog duidelijker geworden dat de gezondheid van medewerkers een gemeengoed is, waar beide partijen in moeten investeren.
Fill 1 Created with Sketch.

Peter Abelskamp

Health Leader Netherlands

Mercer Marsh Benefits


Vier pijlers als basis voor de bouw van een uitgebreide en veelomvattende welzijnsstrategie

 

De gezondheid van medewerkers is door de pandemie in rap tempo hoger op de bedrijfsagenda komen te staan. Het is voor organisaties duidelijk geworden dat zorgen voor je medewerkers zowel productief als kosteneffectief is.

 

Deze verschuiving laat zien dat zonder een goede samenwerking tussen o.a. Benefits Managers, HR, Recruitment en Riskmanagement het vormgeven van een uitgebreide en veelomvattende welzijnsstrategie niet mogelijk is

 

Om effectief te zijn, moet er voor de gezondheid en welzijn een alles omvattende strategie worden opgesteld die de arbeidsvoorwaarden, engagement en bedrijfscultuur verbindt, in plaats van alleen maar een checklist met losse punten.

 

Een krachtige welzijnsstrategie omvat vier pijlers - fysiek, emotioneel, sociaal en financieel - die persoonlijke doelstellingen beïnvloeden, en het geluk en de gezondheid verbeteren.

 

Een krachtige welzijnsstrategie is goed voor werkgevers, werknemers en de samenleving. 


 

Het doel is om een robuuste strategie te ontwikkelen die leidt tot een betere gezondheid van medewerkers en tegelijkertijd de bedrijfsresultaten zoals productiviteit, betrokkenheid, behoud van talent en het vertrouwen verbetert.

Download onze paper om te leren hoe u uw welzijnsstrategie en -kader kunt opzetten of herzien.