Mercer | Uw ideale pensioenscenario

Mercer | Uw ideale pensioenscenario

Uw pensioenfonds in 2017

Spelenderwijs naar een ideaal toekomstscenario voor uw ondernemingspensioenfonds.

U denkt wellicht na over de ideale uitvoeringswijze van uw pensioen, waarbij er verschillende scenario's mogelijk zijn. Mercer heeft een methode ontwikkeld die u ondersteunt bij de heroriëntatie en zoektocht naar een toekomstscenario dat past bij uw ondernemingspensioenfonds.  

U hoeft hiervoor geen ingewikkelde materie tot u te nemen, of wekenlange vergaderingen met alle stakeholders in te plannen. Met de Game Changer kiest u spelenderwijs een ideaal toekomstscenario voor uw ondernemingspensioenfonds. Tevens sluit de Game Changer perfect aan bij de wens van DNB dat Pensioenfondsbesturen zich vooral moeten beraden op welke toekomstmogelijkheden er zijn en hoe ze moeten handelen als er door diverse omstandigheden voor een andere uitvoering gekozen zou gaan worden. 

Hoe werkt de Game Changer

Stap 1: Wie zijn de beslissers?

Op basis van een controlelijst participanten wordt nagegaan of alle relevante beslissers daadwerkelijk zijn meegenomen. Als dat niet zo is, zou moeten worden stilgestaan bij wat het uitsluiten van die specifieke beslissers betekent voor de uitkomst van de beslissing. Bijvoorbeeld: Kan op een later moment een kink in de kabel komen?

Stap 2: Mindset mapping deelnemers

Voorafgaand aan de strategische sessie (een dagdeel voor stap 3 t/m 5) ontvangen alle deelnemers een vragenlijst. Dit geeft bij de aanvang van de sessie al een beeld over de mindset van de participanten. Mercer zal dit beeld aan het begin van de strategische sessie presenteren aan de aanwezigen als startgegeven.

Stap 3: Kennisoverdracht  

Bij de strategische sessie worden de verschillende scenario’s met alle participanten doorgenomen. Zo wordt een duidelijk en consistent beeld van de verschillende opties bij alle participanten gewaarborgd. Mercer zal deze kennisoverdracht verzorgen aan de hand van een algemene presentatie van één uur.  

Stap 4: Eliminatierondes

Participanten zullen in groepen op basis van argumenten verschillende opties gaan elimineren. Tijdens deze eliminatierondes zullen verschillende scenario’s afvallen en wordt nadien besproken waarom het afvallen van deze scenario’s logisch is. Uiteindelijk worden er één of twee best passende scenario’s geselecteerd.

Stap 5: Vastlegging

Mercer zal de genomen besluiten, de gebruikte aannames en overwegingen vastleggen zodat die in de verslaglegging (bijvoorbeeld naar de toezichthouder) kunnen worden gebruikt.

Vraag de Game Changer aan door onderstaand formulier in te vullen.

Mercer faciliteert u graag bij het nemen van weloverwogen keuzes. Zo zorgt Mercer vandaag voor de dag van morgen. Laat uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

 Contact
Laat uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.
*Verplicht veld
Voornaam is verplicht
Achternaam is verplicht
Uw rol is verplicht
Organisatie is verplicht
Industrie is verplicht
E-mail is verplicht E-mail is ongeldig
Phone number is required
Bedrijfsnaam is verplicht
Land is verplicht
Maximaal 250 karakters

Door te klikken op Verzenden, gaat u akkoord met het gebruik van uw persoonlijke gegevens volgens de Mercer Privacy Statement. Uw persoonlijke informatie kan worden overgedragen voor verwerking buiten het land van uw verblijf, waar de normen voor de bescherming van gegevens verschillend kan zijn.

Foutmelding. Check alstublieft alle velden, en probeer nogmaals..

Hartelijk dank voor het invullen van het formulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.